Ik heb al een tijd een pot stevia in huis, gekocht bij de bio winkel. Stevia is een natuurlijk zoetmiddel met weinig van de nadelen die aan suiker kleven. Toch heeft het wel 1 klein dingetje: het heeft een kruidige bijsmaak. Niet gek, want het is een plantje. Maar toch niet altijd prettig. Als je gaat bakken met stevia kun je dat opvangen door een beetje maple syrup te gebruiken, maar als je dat niet in huis hebt, of het liever helemaal suikervrij houdt... dan kun je dit recept eens proberen. Door de gepureerde banaan is het toch een lekker koekje geworden dat ook nog eens gegeten kan worden door mensen die gluten en/of soja mijden. Wat een feest!
Een laatste tip: rijstmeel koop je bij de biologische winkel. Daar vind je ook stevia-chocolade. Hak een reep in stukjes en voeg die toe aan het beslag en je hebt heuze banaan-pindakaas-chocolate chip cookies!
cookies by night! geen mooie foto, maarja, de avond is wel het moment bij uitstek om cookies te bakken :) |
Voor 12 koekjes heb je nodig:
- 1 kleine rijpe banaan, fijngeprakt
- 65 gram pindakaas
- 80 gram rijstmeel
- 1 eetlepel steviapoeder
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1/4 theelepel baking soda (of 1 klein theelepeltje bakpoeder)
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten, vorm er 12 koekjes van ongeveer 1 cm dik van en bak ze 10 minuten. Laat even afkoelen en geniet ervan!
Oh heerlijk! Fijn receptje!
BeantwoordenVerwijderenEen EETlepel Stevia? Normaal gesproken gaat je tong al raar kronkelen van een half theelepeltje.... Welk merk gebruik je?
BeantwoordenVerwijderenVerder lijkt het me een geweldig recept! Ik was nog niet echt een fijn "gewoon"koekjes recept tegengekomen, en, hoewel deze natuurlijk ook niet gewoon gewoon is, lijkt het me wel lekker! Maar ik denk niet dat ik er een eetlepel Stevia in doe :)
Thanks iig! Echt leuke site! (enne, ik woon achter de Wagenstraat, ga eens op zoek naar die vega toko waar je het eerder over had!)
Gr Nathalie
Ha Nathalie, ik heb zelf het poeder van het merk SteviJa, dat is geloof ik geen pure stevia, dus daar zal het wel mee te maken hebben. Maar doe er natuurlijk vooral zoveel in als je zelf lekker vindt :) die toko is wel leuk ja!
VerwijderenOh, die gebruik ik ook. Je gebruikt daar echt een eetlepel van?
VerwijderenIk zou zelf een kwart theelepeltje gebruike, denk ik.... Nou, ik ga het morgen eens proberen, en dan zal ik je het wel laten weten!
Hoi Nathalie,
VerwijderenIk vroeg me af of je nu een kwart theelepel gebruikt hebt of toch die eetlepel stevia... Ik wil deze koekjes ook gaan maken en ben helemaal nog niet bekend met het product stevia.
Kan ik de rijstmeel ook vervangen door bv bloem?
BeantwoordenVerwijderenYeah sure, dan is het alleen niet meer glutenvrij ;-)
Verwijderen