maandag 26 september 2011

Mexicaanse pompoensoep

Pompoen is één van mijn favoriete groenten, en dit is zo'n makkelijk recept dat ik het wel even moest delen. Laatst waren de pompoenen alweer in de aanbieding, en nadat de eerste helft was verdwenen in een stoofpot, besloot ik de rest om te toveren tot deze soep - one of my favourite comfort foods. Je kunt hier met zijn vieren van eten, of zoals ik een deel invriezen en later opeten.

De jalapeño peper die ik hiervoor gebruik is in pot te koop bij de supermarkt, je vindt het bij de Mexicaanse producten.



Je hebt nodig:

  • 1 eetlepel zonnebloem- of kokosolie
  • 1 middelgrote ui, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine pompoen of een halve grote pompoen, in blokjes
  • 1 groente bouillon blokje (van maggi of AH huismerk)
  • 1 eetlepel jalapeño pepers, fijngesneden
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel komijn
  • 4 eetlepels edelgist
  • 400 gram kidneybonen
Verwarm een grote soeppan. Doe de olie erin en fruit de ui zo'n 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en bak het nog zo'n 2 minuten.

Voeg de pompoen toe met een halve liter water en het bouillonblokje. Doe ook de peper, oregano, komijn en edelgist erbij. Kook dit zo'n 15 minuten, af en toe omscheppend.

Pureer het geheel met de staafmixer tot een egale soep. Voeg de kidneybonen toe en verwarm nog even door.

Lekker met nacho's en guacamole erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen