De jalapeño peper die ik hiervoor gebruik is in pot te koop bij de supermarkt, je vindt het bij de Mexicaanse producten.
Je hebt nodig:
- 1 eetlepel zonnebloem- of kokosolie
- 1 middelgrote ui, in blokjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine pompoen of een halve grote pompoen, in blokjes
- 1 groente bouillon blokje (van maggi of AH huismerk)
- 1 eetlepel jalapeño pepers, fijngesneden
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel komijn
- 4 eetlepels edelgist
- 400 gram kidneybonen
Voeg de pompoen toe met een halve liter water en het bouillonblokje. Doe ook de peper, oregano, komijn en edelgist erbij. Kook dit zo'n 15 minuten, af en toe omscheppend.
Pureer het geheel met de staafmixer tot een egale soep. Voeg de kidneybonen toe en verwarm nog even door.
Lekker met nacho's en guacamole erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten