Veel brownie recepten maken gebruik van gesmolten chocolade. Dat had ik echter niet in huis, dus ik heb het iets anders aangepakt. In het boek 'Vegan cookies invade your cookie jar' wordt gebruik gemaakt van zijden tofu (ook wel silken tofu), dus ik ging daarmee aan de slag. Het resultaat was erg romig! Je vindt zijden tofu bij de biowinkel of toko.
Twee pannen browniebeslag, voor een feestje |
Voor 12 brownies heb je nodig:
- 100 gram silken tofu
- 75 milliliter plantaardige melk
- 125 milliliter zonnebloemolie
- 250 gram suiker
- 2 theelepels vanille extract
- 170 gram bloem
- 60 gram cacaopoeder
- 1 eetlepel maïzena
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
Doe de tofu met de vegamelk en olie in een blender. Blend goed door, todat er een egale massa ontstaat. Doe dit vervolgens in een kom, schraap de randen van de blender af (voor grotere brownies, of om voor te proeven. Ook belangrijk!) Voeg suiker en vanille toe en roer goed door. Meng in een aparte kom de bloem, cacao, maïzena, bakpoeder en zout. Zeef dit boven de natte ingrediënten en klop het door met een garde. Het wordt een stevig beslag.
Doe het beslag in de bakvorm. Bak de brownies zo'n 30 minuten, tot het moment dat je er met een satéprikker in kunt prikken en die er weer schoon uitkomt.
En nu dus het belangrijkste: Laat goed afkoelen voordat je ze eruit haalt! ;-) Dan kun je ze in 12 stukken snijden. Lekker met rijstmelkslagroom, of zelfgemaakte slagroom.
Hier hetzelfde 'probleem Chantal.Ik had gisteren ook een browniekoek gemaakt en ook vastgeplakt....maar hij was wel lekkerrr !
BeantwoordenVerwijderenWat een geweldig recept is dit, dank je wel!
BeantwoordenVerwijderenEindelijk een luchtig resultaat, dat ook bij de overige gezinsleden een groot succes was.
Erg lekker met een laagje frambozenjam (wij hadden de biologische van Raspberry Maxx).