Met verschillende kliekjes groenten die ik in de koelkast vond, heb ik deze eenvoudige maaltijd samengesteld. Gierst is een (glutenvrije) graansoort dat je kunt kopen bij de natuurwinkel. Ik ben er gek op, maar mocht je het lastig kunnen vinden kun je ook couscous nemen.
Yep, all this veggie goodness was just for me :> |
Je hebt nodig:
- Broccoli
- Kastanjechampignons
- Cherry tomaatjes
- Paprika
- Rode ui
- Olijfolie
- Balsamico azijn
- Kruiden zoals roosmarijn, salie
- Zout/peper
- Gierst
- Walnoten
Ondertussen kook je de gierst, die moet ongeveer even lang. Neem circa 50 gram per persoon. Dat lijkt weinig, maar gierst neemt vrij veel kookvocht op en 'groeit' dan ook flink. De kooktijd is ongeveer 20 minuten. Breek de walnoten ondertussen in je hand in stukjes.
Sit back, relax, en schep vervolgens de gierst op. Serveer met de groenten erover, eventueel nog wat achtergebleven olie en de walnoten. Eet smakelijk!
Ik ben ook dol op geroosterde groenten!
BeantwoordenVerwijderenEigenlijk op alles wat geroosterd is, zoals banaan. Mmm...
Heerlijk, ik maak ze ook heel vaak maar bij mij moet het echt iets langer in de oven.
BeantwoordenVerwijderenPompoen, bietjes en andere knollen zijn ook lekker!
Maar het azijn vind ik een goede tip. Dat ga ik ook proberen volgende keer!
Gr,
Julia
Vroeger roosterde ik ook langer, Julia, maar ik merk dat ik het nu lekkerder vind om het korter te doen :)
BeantwoordenVerwijderen