maandag 29 augustus 2011

Summer scramble

Tofu klinkt voor de meeste mensen totaal niet lekker. I say, try to scramble it. Ook niet jouw smaak? Dan moet je echt eens gerookte tofu proberen. Je vindt dit bij de natuurwinkel.

Het ziet er hetzelfde uit als reguliere tofu, maar de structuur is net wat anders (wat vaster) en de smaak is een héél andere beleving. Ik heb er nog niet zoveel mee geëxperimenteerd, maar werd vooral weer nieuwsgierig door het recept van collegablogger Laura, voor een vegan 'gerookte zalm' pasta.

De ene helft van het stuk tofu sneed ik in blokjes, die ik inwreef met een Italiaanse kruidenmix, ooit als cadeautje gekregen van de Oil & Vinegar. Dat was best lekker, hoewel toch wel een beetje hardcore tofu. Dus besloot ik de rest te bakken.

Het resultaat is deze verfrissende scramble.




Voor een goed vullend éénpersoonontbijtje heb je nodig:

  • 1 eetlepel olie
  • 1 sjalot of klein uitje, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram gerookte tofu
  • 2 tomaten, in blokjes
  • peper en zout naar smaak (eventueel kala namak)
  • wat verse basilicum
Verwarm de pan en doe de olie erin. Bak het uitje 2 minuten en pers de knoflook erboven uit. Verkruimel de tofu met je handen boven de pan en bak dit minimaal 5 minuten door, roer af en toe. Voeg de tomaten toe en bak nog even. Breng op smaak met peper en zout, en bestrooi na afloop met fijngesneden basilicum.

Ik kon een hele tijd vooruit op dit ontbijt!

1 opmerking:

  1. Ik deed laatst wat blokjes gebakken rooktofu door de tomatensaus en dat is ook heel erg lekker, een beetje a la spekjes!

    BeantwoordenVerwijderen