Het ziet er hetzelfde uit als reguliere tofu, maar de structuur is net wat anders (wat vaster) en de smaak is een héél andere beleving. Ik heb er nog niet zoveel mee geëxperimenteerd, maar werd vooral weer nieuwsgierig door het recept van collegablogger Laura, voor een vegan 'gerookte zalm' pasta.
De ene helft van het stuk tofu sneed ik in blokjes, die ik inwreef met een Italiaanse kruidenmix, ooit als cadeautje gekregen van de Oil & Vinegar. Dat was best lekker, hoewel toch wel een beetje hardcore tofu. Dus besloot ik de rest te bakken.
Het resultaat is deze verfrissende scramble.
Voor een goed vullend éénpersoonontbijtje heb je nodig:
- 1 eetlepel olie
- 1 sjalot of klein uitje, fijngesneden
- 1 teentje knoflook
- 100 gram gerookte tofu
- 2 tomaten, in blokjes
- peper en zout naar smaak (eventueel kala namak)
- wat verse basilicum
Ik kon een hele tijd vooruit op dit ontbijt!
Ik deed laatst wat blokjes gebakken rooktofu door de tomatensaus en dat is ook heel erg lekker, een beetje a la spekjes!
BeantwoordenVerwijderen