woensdag 24 augustus 2011

Vegan tosti

Laatst had ik in de middag trek in wat hartigs. Ik ging mijn opties af en toen me te binnen schoot dat er nog een stuk cheezly in de koelkast lag, besloot ik om het weer eens een kans te geven. Diervriendelijke kaas is een product dat je leert waarderen, als je je verwachtingen omtrent kaas opgeeft. Ik vond het pas lekker worden toen ik al een tijd plantaardig at. (Er zijn overigens veel verschillende soorten vegan kaas op de markt, en dat worden er steeds meer. De allerlekkerste vind ik de pizzakaas die je bij Veggiedeli kunt bestellen, maar omdat die geraspt komt, is het minder geschikt voor tosti's.)
Je hebt nodig:

2 plantaardige boterhammen (biologisch of allison); een stuk cheezly; wat zongedroogde tomaatjes, of pesto, of beide; een flinke dot ketchup

Als je voorzichtig bent, kun je met de kaasschaaf plakken cheezly schaven. De rest spreekt voor zich!


Ook lekkere combinaties vind ik:
 • Chocopasta & banaan
 • Pindakaas & sambal
 • Tofutti garlic cream cheeze & velami

Wat voor vegan tosti eet jij graag?

8 opmerkingen:

 1. Die Cheezly wil ik ook eens proberen, maar ik vind het meteen zo'n grote blok.
  Bewaart het even lang geopend zoals kaas?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, het gaat vrij snel schimmelen. Misschien kan je de helft invriezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelfs zonder cheezly kun je een prima vegan tosti maken met dingen die je waarschijnlijk toch al op voorraad hebt. Onderstaand 'recept' ontstond toen ik na een avond stappen ontzettend trek had in iets hartigs en een beetje vettigs. Sindsdien nog menigmaal midden in de nacht bereid :)

  Voor 2 pittige tosti's:
  1 tl. vegan mayo
  1 tl. mosterd
  1 tl. sambal
  scheutje (of 2) sojaroom
  flinke scheut gistvlokken.

  Door elkaar roeren. Het moet er redelijk lobbig uitzien, een beetje als dikke yoghurt. Met alle ingrediënten kun je zelf een beetje variëren totdat de smaak voor jou goed is. Je kunt ook de sambal weglaten en er een halve tl. komijnpoeder doorheen doen voor komijne'kaas' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga dat pretpakket eens proberen van hun site! Ben gek op tosty's..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt goed Kristel! Zal ik ook eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had de pizzakaas ook in tosti's gebruikt, vond het best goed gaan eigenlijk! maar met Cheezly lijkt me ook lekker. of met zelfgemaakte cheezy sauce. of met gegrilde groenten en pesto. of hummus. mmm...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk mijn vriend die was in verleden, eet Allinson zoals hoort, omdat het biologisch is, waar Albert Heijn is zoals hoort, omdat wij het daar kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik denk dat ik eet plantaardige boterhammen die mogen, omdat glutenvrij mag van mij, zelfgemaakt, met magnetron, omdat het heerlijk is wat mag volgens innerlijk, omdat ik ben.

  BeantwoordenVerwijderen