vrijdag 7 november 2014

Supersnelle tabbouleh

Deze week had ik tentamens. Nou heb je dat als student natuurlijk wel vaker, maar deze week was echt max stressvol. Ik had namelijk een flinke leesachterstand dit blok - op zich niet eens gek als je 2 toetsen over in totaal 1200 bladzijden hebt. En het waren de 2 moeilijkste vakken óóit. Dat eindsprint-blokken gecombineerd met de supergave maar intensieve 4-daagse training Geweldloze Communicatie die Viva Las Vega's afgelopen weekend organiseerde maakte het een week van bijzonder korte nachten en absurd lange dagen, en daardoor had ik heul weinig energie.

En dat heeft wel z'n weerslag op m'n lijf kan ik zeggen. Ik was niet alleen supermoe, maar merkte aan mijn conditie ook dat mijn lijf niet blij met me was (lees: ik was al buiten adem van 1 trap oplopen :|). En zoiets als koken, daar was al helemaal geen tijd voor natuurlijk. Lang leve de kant-en-klare soep!

Op de avond tussen de 2 tentamens in besloten we om met een groepje samen te leren voor het laatste tentamen. Om een beeld te schetsen: we zijn tot half 3 doorgegaan en zaten toen nog maar op 5/6e van de oefeningen die we hadden willen maken. Het was ZOVEEL. Anyway, op zo'n avond wil je natuurlijk iets makkelijks eten, maar het moet wel voedzaam zijn - brainfood voor het tentamen. En dan was het ook nog eens zo dat dit voor sommigen van mijn studiegenoten de eerste keer was dat ze (bewust) vegan aten. Dus het moest vooral ook heul lekker zijn!

Ik koos ervoor om tabbouleh met geroosterde pompoen te maken. Dat klinkt al ingewikkelder dan het lijkt. Denk: couscoussalade (couscous is immers in no time klaar), en die pompoen mik je gewoon in z'n geheel in de oven terwijl je aan het studeren ben. Vooral als je niet in je eentje alles hoeft te snijden is dit gerecht in no time klaar. En het is supersmaakvol en gezond :-)

Al met al denk ik dat dit echt één van de beste tentamenmaaltijden is die ik tot nu toe heb ontdekt. Ohja, en het kostte ook maar 6 euro voor 5 ruime porties. Nice!
Voor 5 porties heb je nodig:


 • 1 flespompoen
 • 500 gram couscous (of bulgur, die moet je wel even koken)
 • 500 milliliter groentebouillon
 • 1/2 bosje munt
 • 1/2 bosje verse koriander
 • 1/2 bosje peterselie
 • 1 ingemaakte citroen (optioneel, citroenrasp kan ook)
 • 250 gram cherry tomaatjes
 • 10 zongedroogde tomaten
 • 1 komkommer
 • 1 groot blik kikkererwten

Doe de flespompoen in de oven op 200 graden, tot ie zacht genoeg is om in blokjes te snijden (ongeveer 45 minuten, afhankelijk van de grootte). 

Doe de couscous in een grote schaal en giet de bouillon erop. Laat met een deksel erop 5 minuten staan tot de couscous gaar is en roer dan goed door. Snij de kruiden en de citroen zo fijn mogelijk en roer erdoor. Snij de cherrytomaatjes, zongedroogde tomaat en komkommer in blokjes/stukjes en roer samen met de kikkererwten door de salade.

Als de pompoen zacht is snij je hem in blokjes (verwijder wel het vruchtvlees) en roer die er ook door.

Eet smakelijk!PS:
Heb trouwens beide tentamens gehaald :D En dat werd gevierd met een happy pizza!Volgende keer maak ik dus weer deze geweldige tabbouleh de avond voor een tentamen, ik weet zeker dat mijn voldoende daardoor komt ;-)

1 opmerking:

 1. Mmm, pompoen en kikkererwten. Lijkt me fijn om hier een grote kom van te hebben om te eten bij tijdgebrek. Goed van je tentamens, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen