zondag 13 maart 2011

Boekweit-maïsmeel pancakes

Gisterochtend bakte ik deze overheerlijke Amerikaanse pancakes. Ze zijn niet alleen vrij van dierlijke producten, maar ook nog eens zonder gluten! Bovendien bevatten ze geen tafelsuiker en zitten ze vol fruit. Ideaal dus om jezelf op gezonde wijze te trakteren. Het recept heb ik van de 21-day Vegan Kickstart app, ik heb het een beetje aangepast aan de Nederlandse keuken.

Je hebt nodig:

  • 75 gram maïsmeel
  • 75 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 rijpe banaan, geprakt
  • 2 eetlepels agavestroop
  • 1 eetlepel appelcider-azijn
  • 250 milliliter plantaardige melk
  • 1 kop bosbessen, vers of diepvries
  • olie om in te bakken


Meng de droge ingrediënten door elkaar in een kom.

In een ruime kom prak je de banaan. Voeg dan de agave, azijn en 'melk' toe. Meng goed, tot er geen klontjes meer zijn. Roer tenslotte de bosbessen erdoor.

Neem je grootste koekenpan en verwarm er 1 eetlepel olie in. Met een eetlepel doe je een beetje beslag erin. Zo kun je 3 kleine pancakes tegelijk bakken. Bak ze ongeveer 4 minuten aan elke zijde, voorzichtig omdraaien met een spatel.

Het worden er ongeveer 16. Ze zijn heerlijk om zo te eten, maar je kan er natuurlijk ook nog vers fruit of jam op doen.

2 opmerkingen:

  1. Het is alsof je gedachten leest.
    Onze jongste, hebben wij het vermoden, is waarschijnlijk allergisch voor gluten.
    Ik ben dus op zoek naar glutenvrije recepten al vast...
    Gr,
    NZ

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vervelend, zo'n gluten allergie! Ik vind het zelf vooral leuk om te experimenteren met allerlei ingrediënten, maar als je niet anders kunt, pff. Nouja, nu kan je jongste in elk geval pannenkoeken eten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen