zondag 29 december 2013

Choco-banaantaart

Het is veel te lang geleden dat ik hier een lekker taartrecept heb gepost! Vroeger bakte ik bijna wekelijks wel iets lekkers, er is immers altijd wel wat te vieren ;-) Maar deze choco-banaantaart maakt het weer helemaal goed. Het was best spannend of het goed zou gaan in het krakkemikkige oventje in dit studentenhuis, maar gelukkig was het een succes. Deze taart was de afsluiter van ons kerstdiner, en dat deed ie goed!

Vergeet niet de cashewnoten ruim op tijd in de week te zetten. Hou er ook rekening mee dat deze taart na het bakken een paar uur moet afkoelen! Zelf bakte ik hem daarom een dag van te voren.





Voor de bodem:
  • 300 gram vegan chocoladekoekjes
  • 4 eetlepels gesmolten geurloze kokosolie

Voor de vulling:
  • 75 gram ongebrande cashewnoten, paar uur geweekt
  • 340 gram zijden tofu
  • 1 grote banaan, geprakt
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels gesmolten geurloze kokosolie
  •  1 eetlepel maïszetmeel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepels vanille extract
  • 1/2 theelepel zout

  • 100 gram extra pure chocola

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Roer de olie erdoor. Bekleed een springvorm (26 cm) met bakpapier en verdeel het koekjesmengsel erover, druk goed aan.

Maal de cashewnoten in de keukenmachine fijn. Voeg tofu en banaan toe en pureer weer fijn. Voeg dan de overige ingrediënten toe (behalve chocolade).

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel het banaanmengsel over de koekjesbodem.

Smelt de chocola. Verdeel de chocola over de taart door hier en daar een lepel chocola te laten vallen. Roer dit dan voorzichtig door de banaanvulling zodat een mooi patroon ontstaat.

Bak de taart ongeveer een half uur, tot de vulling mooi goudbruin is.

Laat de taart een paar uur afkoelen voordat je hem aansnijdt.

3 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk :-)
    Welke vegan chocolade koekjes heb je gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry, beetje late reactie door de vakantie! Ik had choco koekjes van de bio winkel, Duits merk, weet de naam niet meer. Was wel prijzig. Je kunt ook gewoon country cookies nemen met wat cacaopoeder. Of de robuuste koeken van Lu!

      Verwijderen
  2. OOowh heerlijk lijkt me die, maar eens uitproberen :D

    BeantwoordenVerwijderen