Vergeet niet de cashewnoten ruim op tijd in de week te zetten. Hou er ook rekening mee dat deze taart na het bakken een paar uur moet afkoelen! Zelf bakte ik hem daarom een dag van te voren.
Voor de bodem:
- 300 gram vegan chocoladekoekjes
- 4 eetlepels gesmolten geurloze kokosolie
Voor de vulling:
- 75 gram ongebrande cashewnoten, paar uur geweekt
- 340 gram zijden tofu
- 1 grote banaan, geprakt
- 100 gram suiker
- 2 eetlepels gesmolten geurloze kokosolie
- 1 eetlepel maïszetmeel
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepels vanille extract
- 1/2 theelepel zout
- 100 gram extra pure chocola
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Roer de olie erdoor. Bekleed een springvorm (26 cm) met bakpapier en verdeel het koekjesmengsel erover, druk goed aan.
Maal de cashewnoten in de keukenmachine fijn. Voeg tofu en banaan toe en pureer weer fijn. Voeg dan de overige ingrediënten toe (behalve chocolade).
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel het banaanmengsel over de koekjesbodem.
Smelt de chocola. Verdeel de chocola over de taart door hier en daar een lepel chocola te laten vallen. Roer dit dan voorzichtig door de banaanvulling zodat een mooi patroon ontstaat.
Bak de taart ongeveer een half uur, tot de vulling mooi goudbruin is.
Laat de taart een paar uur afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Klinkt heerlijk :-)
BeantwoordenVerwijderenWelke vegan chocolade koekjes heb je gebruikt?
Sorry, beetje late reactie door de vakantie! Ik had choco koekjes van de bio winkel, Duits merk, weet de naam niet meer. Was wel prijzig. Je kunt ook gewoon country cookies nemen met wat cacaopoeder. Of de robuuste koeken van Lu!
VerwijderenOOowh heerlijk lijkt me die, maar eens uitproberen :D
BeantwoordenVerwijderen