donderdag 26 december 2013

Superhealthy kokos-kardemompudding

Als ik kokosmelk over heb vries ik het meestal in bakjes in, altijd handig als je weer eens curry wilt maken. Maar als alle kleine bakjes op miraculeuze wijze spontaan verdwenen zijn, dan moet je toch iets met je kokosmelk. Ik besloot om eens te experimenteren met chiazaad pudding. Het bleek supermakkelijk te zijn en vooral... het allerbelangrijkst... heel lekker!

Je vindt chiazaad bij de biologische winkel. Er worden heuze wereldwonderen aan toegeschreven, maar in principe is lijnzaad net zo gezond en veel vriendelijker voor je portemonnee. Daar kun je alleen niet zo lekkere pudding van maken, tenzij je echt dol bent op de smaak van lijnzaad.





Voor 1 ontbijtje:

  • 4 eetlepels chia zaad
  • 200 mL kokosmelk
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1/2 theelepel kardemom

Doe de chiazaad met kokosmelk in een kom en roer met een vork goed door om klontjes te voorkomen. Laat dit een nachtje zo staan in de koelkast. Breng op smaak met agave en kardemom en smullen maar!

Lekker met stukjes mango erdoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen