Bij mijn moeder ontdekte ik laatst dat zij rabarber altijd kookt met kaneel. Dat was eigenlijk best een lekker toetje. Zo kwam ik op het idee om eens rabarberhavermout te maken, want kaneel en havermout zijn toch eigenlijk wel BFF. Nou ben ik mij ervan bewust dat mijn vorige post ook een rabarberrecept was, maar hee, die kilo rabarber moet toch op ;-) Bovendien is er no such thing as too much rhubarb, het is een supergezonde groente. Tenzij je er superveel suiker bij doet natuurlijk.
Deze havermout heb je in no time op tafel staan, en toch smaakt ie heel bijzonder. Voor extra brain food deed ik er nog wat walnoten door. Zo kun je een hele ochtend (en langer!) studeren op dit powerontbijt.
Je hebt nodig:
- 50 gram havermout
- 250 milliliter plantaardige melk
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels aardbeien- of frambozenjam
- 1 stengel rabarber
- handje gebroken walnoten
Tip: Net als na het eten van spinazie, kun je beter niet vlak na het eten je tanden poetsen. Je glazuur wordt daar niet zo blij van, na zo'n lading oxaalzuur ;-). Veel last van de zuurgraad? Doe dan wat baking soda door de rabarber(havermout) om te neutralizeren.
Lees het artikel in "The optimist" NR. 159 van David Perlmutter wat graan kan doen met je geheugen.
BeantwoordenVerwijderenOh ja, of dit college van Erik Scherder over wat pap kan doen met de hersenen: http://www.universiteitvannederland.nl/college/waarom-vernietigt-vanillevla-onze-hersenen/
Verwijderen