maandag 1 september 2014

September Salad Challenge

Na een zeer intense zomer kan ik het wel gebruiken om weer wat gezonder te eten. Ik zal alle details besparen maar om een klein idee te geven: als je 6 weken lang niet kunt lopen, doet dat weinig goeds met je eetpatroon en je omvang. Hoewel mijn revalidatie zeer zeer zeer voorspoedig verloopt sinds ik weer mag lopen, is mijn omvang alleen nog maar gezelliger geworden nu ik afgelopen weekend vegan walhalla Berlijn bezocht met Melle.

Ik heb er daar helaas niet aan gedacht om overal foto's van te maken, maar heb er wel één van de beste bagel in de wereld:
de bbq tempeh zoete aardappel bagel van Goodies, de bistro in Veganz


Voor andere inspiratie verwijs ik graag door naar Vera's blogpost, zij heeft immers nog meer kunnen proberen in de hele week dat ze laatst in Berlijn was. Als ik 3 tips mag geven zeg ik: ga dineren bij Lucky Leek, brunchen bij Mio Matto en bagels eten bij Goodies. Oh en toch nog een tip: boek je hostel aan de Warschauerstrasse, dan zit je overal dichtbij. En een laatste tip: als je net als ik een tas vol eten meeneemt uit Berlijn omdat je alles zo lekker vindt, vergeet deze dan vooral niet mee te nemen uit de trein. Want als ie al bij de NS gebracht wordt door een eerlijke vinder (mijn tas helaas niet) dan mogen zij het eten niet bewaren en wordt dat direct weggegooid. Zonde!

Nou goed, ik ben dus veel eten verder en ben als gebruikelijk weer lekker geïnspireerd geraakt op vakantie. Voor de VeganMoFo heb ik me dit jaar niet opgegeven omdat ik de kans dat ik genoeg tijd had om de MoFo te volbrengen te laag inschatte. Toch ga ik toch een soort uitdaging aan deze september: de (zelfbedachte) salade challenge. Ik wil elke dag van de maand een salade eten. Dat mag meerdere keren hetzelfde zijn. Geïnspireerd door Oh She Glows (of eigenlijk door een vriendin die fan is van Oh She Glows, en me erover vertelde). 30 dagen lang elke dag iets gezonds eten: hoera! Het fijne van deze challenge is dat ie niet restrictief is, je mag er immers ook elke dag taart bij eten. Maar na het lezen van Roos Vonk's nieuwe boek 'Je bent wat je doet' ben ik ervan overtuigd dat louter het dagelijks consumeren van een gezonde salade al een prima zet in de goede richting geeft om mijn omvang wat minder gezellig te laten worden. En salades eten is natuurlijk helemaal geen straf met Salad Samurai bij de hand.

Andere inspiratie die ik heb opgedaan op vakantie:

** weer sporten! ik wil denk ik weer spinning gaan doen, hoewel dat ook inbegrepen zit bij de 2 x 1,5 uur die ik wekelijks bij de fysio doorbreng voor revalidatie. Overmorgen ga ik weer eens yoga proberen, buiten nog wel, in de Daktuin! Ik wil ook nog steeds een cursus rock 'n roll dans doen, maar dat is voorlopig helaas nog te belastend voor m'n knie**

** meer doen met couchsurfing! het is zo leuk om mensen van over de hele wereld te ontmoeten **

** nog een taal leren! na enig getwijfel is het Esperanto geworden. Mi volas lerni Esperanto. haha **

** nog zoveel mogelijk festivals te bezoeken komende weken! dat wordt een theaterfestival in Zwolle, uit feest in Utrecht, Appelpop in Tiel, en Oktoberfest in München :D **


En, last but not least, sinds kort heb ik de eer om de rol van teamcoördinator voor de VeganChallenge te vervullen. Dat wordt knallen voor weer een pracht editie in oktober! Heb jij iedereen in je omgeving al uitgedaagd om mee te doen? www.veganchallenge.nl

Kortom, het wordt weer een mooie septembermaand!

Dit was trouwens de salade waarmee ik m'n challenge begon, lekker makkelijk op het station gekocht:En 's avonds at ik nog een groene salade met semi-zongedroogde tomaatjes (verdikkie die zijn zo lekker!) naast de vegan haggis die Melle voor me meenam uit Schotland - en ik kan je vertellen dat die haggis tegen al mijn verwachtingen in nog lekker was ook. Dus met 2 salades op 1 dag mag ik binnenkort misschien wel een dagje overslaan :p hihi. Morgen ontbijten met carrot cake salad, ik ben benieuwd!

Maar nu ga ik eerst een ijsje eten tegen de keelpijn. Tschüss!

8 opmerkingen:

 1. oh leuk, bij de daktuin! Ik wilde ook, maar ik heb college om 9.00 :/ veel plezier iig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O jammer! Ik dacht er nog aan om je mee te vragen maar je zei laatst ook dat yoga niet zo jouw ding is. Nja misschien andere keer!

   Verwijderen
 2. Two minds, one thought! Ik ga misschien niet iedere dag een salade eten, maar ik ga wel proberen er iedere (werk)dag eentje te posten, afgewisseld met af en toe een taart, voor het evenwicht :P
  Ik ben benieuwd wat voor salades jij gaat verzinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk leuk! Ben benieuwd naar de salades die je gaat eten. Ga je er wel een beetje over bloggen? Anders moet ik je op een andere manier stalken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed idee! Ik voel me altijd meteen veel gezonder na een salade dus alleen daarvoor is het al goed denk ik. :) En goed getimed samen met Martine's MoFo-thema!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handig al die salade ideetjes die voorbij gaan komen :-)
  En die bbq tempeh zoete aardappel bagel ...die is echt zo ontzettend lekker..Alleen daarvoor wil ik al weer naar Berlijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh, die salade is lekker inderdaad. Wat een plannen en voornemens heb jij, trouwens. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen