vrijdag 27 mei 2011

Getest: saucijzenbroodjes van de Vegetarische Slager

Sinds een tijdje zit er een unieke winkel in Den Haag: de Vegetarische Slager. Hoewel ik laatst serieus de eerste Hagenees ben tegengekomen die hier nog nooit van gehoord had, is de vegaslager vaak in het nieuws geweest.

Ik krijg wel eens naar mijn hoofd geslingerd dat het vreemd is dat al die vleesproducten een vegetarische dubbelganger op de markt krijgen. Mijn antwoord daarop is dat ik het eigenlijk gek vind als je nog steeds kiest voor vlees, terwijl er inmiddels zoveel lekkere, dierenleedvrije alternatieven zijn. Bovendien is het gezonder, beter voor het milieu, en jadiejadieja.

Dus, sinds kort doe ik ook weer eens boodschappen bij de slager. En voor wie niet het geluk heeft zo'n geweldige bonenslachter in de stad te hebben, je kunt hun producten ook via internet bestellen!

Via een vriendinnetje die er werkt werd ik gewezen op een nieuw product in hun assortiment: worstenbroodjes. Hoewel de worstenbroodjes eigenlijk saucijzenbroodjes bleken te zijn, kon ik natuurlijk niet anders dan zo'n geweldig product snel uit te proberen.
Zoals veel van hun producten, worden deze broodjes diepgevroren verkocht. Ik had al een tijdje een pakje in de vriezer liggen, maar was er nog niet aan toegekomen om ze te proeven. Tot ik op een mooie avond laat thuis kwam van een avondje stappen en ont-zet-tend zin had in junkfood. Hoe meer vet en zout, des te beter!

Dus na een korte blik in koel- en vrieskast stond ik met deze broodjes in mijn handen. Ze moeten best een tijdje in de oven, dus het was wikken en wegen, maarja, ik kon ze toen niet meer zo maar terugleggen en doen alsof er niks gebeurd was. Dus ik verwarmde de oven en wachtte. De broodjes moeten namelijk een half uur afgebakken worden, het was dus even serieus wakker blijven.

In één woord: wow. Dit is echt goeie shit! Het is denk ik een jaar of 10 geleden dat ik voor het laatst een traditioneel saucijzenbroodje heb gegeten, maar man, dit lijkt er verdomd veel op. De 'saucijs' is precies goed gekruid, de bite is goed, en ze zien er hartstikke feestelijk uit.

Ik ben bang dat dit nieuwe junkfood een blijvertje is ;-) Ik geef het een 8! Omdat het super lekker is en een uitstekend alternatief voor vlees-saucijzenbroodjes. De broodjes zouden hoger scoren als ze goedkoper waren en korter afgebakken moesten worden.

6 opmerkingen:

 1. Oe klinkt goed! Toch maar eens een ritje naar die slager maken, want ik kom 1 keer per week in Den haag en ver is het niet vanaf Leiden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stom, ik was vandaag in het centrum bij zekoPlaza, om de hoek dus en weet van het bestaan van de saucijzenbroodjes. Let wel op dat er geen kippeeiwit in het broodje zit want sommige produkten van de vegaslager zijn niet vegan bijvoorbeeld de gehaktbal (zo lekker)Ik ga ze snel kopen als ik weer in de buurt ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kippenei-eiwit! Anders is het niet eens vegetarisch! (Kippeneiwit is eiwit van een kip. Kippenei-eiwit is eiwit van een ei.)
  En niet alles is inderdaad vegan. Maar wel een hoop. Alles wat vegan is, staat aangegeven. Hebben sinds kort ook vegan mayonaise :)

  Hoe dan ook; wat ik wilde zeggen was dat ze inderdaad onwijs goed zijn. Lekker ordinair snacken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt helemaal gelijk Kirsten. Maar ik bedoel dat het opletten blijft. Fijn van de veganmayo, lekker voor op dat broodje bal:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil ze graag een keer proberen, maar ze liggen helaas boven mijn budget :S Dat is voor mij een beetje het probleem. Ik eet sowieso geen vlees. Maar alles bio en verantwoord is moeilijker als je maar een minimum loon hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waarom een 8 omdat ze lang afgebakken moeten worden? Saucijzenbroodjes met vlees moeten ook lang afgebakken worden. Overigens houd ik mij niet aan die tijden, niet langer dan 20 min op 180 graden. Dus voor mij een 9. De prijs kan wat lager, maar ik vind alles duur tegenwoordig dus ook dat valt eigenlijk wel mee.

  BeantwoordenVerwijderen