zondag 5 juni 2011

Saté The Easy Way

Voor ongeveer 12 stokjes vegan saté heb je nodig:That's all folks.

Maak de marinade aan met 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels water en 1 eetlepel ketjap manis.

De 'braadstukjes' komen van de Vegetarische Slager te Den Haag.Vervolgens marineer je de braadstukjes. Ik heb dit een nacht vantevoren gedaan, zodat de smaak lekker erin kon trekken, maar een uurtje zal vast ook voldoende zijn.Rijg de braadstukjes per 3 aan satéprikkers.

Verwarm wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak ze 6-8 minuten, ondertussen af en toe omdraaien.Et voila, klaar is je vegan saté! Met dank aan Kirsten voor het idee.PS: Ik heb even gezocht naar saté marinade kruiden. Er zijn zakjes bij de kruidenafdeling, maar die bevatten dierlijke producten. Bij de Indonesische producten had ik meer geluk, volgens mij is zowel de variant van Inproba als van Conimex 100% plantaardig.

3 opmerkingen:

 1. Ziet er echt heerlijk uit. Jammer dat die slager niet bij mij in de buurt zit. De satemarinade staat op mijn boodschappenlijstje.

  Ik had gisteren kleine blokjes tempeh gemarineerd in citroensap, knoflook en ketjap. Ik heb ze gebakken gegeten door een salade en het was echt zalig. Ik kan me voorstellen als je er nog wat nasikruiden bij doet en lekkere satesaus erbij dat het ook prima op de barbeque kan.

  Ik ga binnenkort gluten meel halen bij de molen of zelf seitan te maken. Zal mij benieuwen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Makkelijk en lekker. Ik houd niet zo van pakjes en zakjes maar maak de saté zo: http://mamwatetenwevandaag.web-log.nl/mamwatetenwevandaag/2011/02/lekker-sat%C3%A9-maar-w%C3%A9l-plantaardig-graag.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ineke, klinkt heerlijk, die tempeh!

  Winny, ik kook normaliter nooit uit pakjes, maar deze vond ik wel makkelijk... je kan het natuurlijk ook helemaal zelf doen :)

  BeantwoordenVerwijderen