zaterdag 25 juni 2011

Vegan Festival & Verhuizing :)

Nadat ik eerst heerlijk heb genoten van een supergaaf festival vorige week, kreeg ik dinsdagavond ein-de-lijk de sleutel van mijn nieuwe huis. Dat was 3 weken later dan afgesproken en daarom heb ik maar 7 dagen om een vervallen woning leefbaar te maken om er volgende week woensdag in te trekken. Vandaar dus even niet zo veel tijd om te bloggen, ik ben momenteel alleen maar aan het werken, klussen of slapen ;)

Het festival was trouwens heel gaaf. Beetje regen en slecht georganiseerd, maar veel plezier gehad met elkaar en de muziek. Het eten was er prima! Ik heb uiteindelijk niet eens zelf gekookt. Ze hadden uiteraard patatjes, maar er was ook een verdraaid goede falafel tent. Gek genoeg was dat de drukste eettent op het festival, de rij voor de falafel was altijd 2x zo lang als die voor de wc. Maar dat was het waard ook! Heerlijke, echt Libanese falafel.

Ook was er een Mexicaans tentje waar ik een burrito had gehaald. En bij een tentje dat 'Bratpfanne' heten hadden ze idd veel gebraden dieren, maar ook een heerlijk bord met gebraden champignons. Dat heb ik 2 of 3 keer gegeten, het was zo lekker! En elke keer vroegen allemaal mensen aan mij van 'oohh, waar haal je dat, dat ziet er zooo goed uit!' Gaaf :)

Ik vergeet bijna de Chinese tentjes te vermelden. Die hadden heerlijke noedels, met allerlei groenten erdoor. Helemaal vegan :) Net als hun loempia'tjes! Er was ook een Turks tentje waar ik de eerste avond vega schnitzels had gezien. Had toen helaas niet zo'n honger en daarna waren ze uitverkocht. Maar het kan zijn dat ze niet vegan waren, dat had ik niet gecheckt.

De koffiestandjes hadden helaas geen sojamelk, dus soy latte zat er niet in. Daarentegen hadden ze bij de lokale discount supermarkt wel vegan chocopasta, koekjes en chips. Hoewel ik wel een tijdje stond te dubben over de 'gewurzextract' in de chips, maar later vond ik via een andere zak chips met Engelse ingrediënten dat dat gewoon kruiden zijn. Mijn Duits is niet meer wat het nooit geweest is ;)

Al met al prima gegeten!

En terwijl ik weg was had mijn moeder al de sleutel gekregen van mijn nieuwe paleis. Ze is zo lief geweest om de eerste dingen neer te zetten, waaronder ook koffie en vegan chocolate chip cookies (die van Lu). Super! Inmiddels heb ik die voorraad vergroot en ligt er allemaal plantaardig lekkers. Want van al dat klussen krijg je een honger!

Gelukkig zijn er genoeg tentjes in de stad waar je vegan food kunt bestellen. Zo aten we gisteren heerlijke roti. Ik denk dat het vanavond Chinees bestellen wordt, want dat kan bij het vega restaurant Yeah. En er is ook altijd nog Indiaas en Mexicaans enzo.

Dus ik ben helemaal gelukkig, en tien kilo zwaarder, en ik denk dat ik volgend weekend weer een behoorlijk blogje kan schrijven :) Nu eerst aaaaalles schuren, grondverven, lakken, plafonds witten, de muren een kleur geven en natuurlijk laminaat leggen. Maar dat laatste doet mijn vader, ondanks dat ik er niet was op vaderdag. Dat moeten we nog maar ff inhalen.

Später!

2 opmerkingen:

  1. Heel veel klusplezier.
    Heerlijk om je eigen stekje in te richten...
    Tja, het festivalweer is niet wat het geweest is.. Erg sneu voor de organisatoren en de feestgangers..

    BeantwoordenVerwijderen