Voor 5 personen maakten we de volgende gerechten:
Citroen-risotto met geroosterde paprika |
Geroosterde portobello's met Italiaanse dressing |
Italiaans gemarineerde gebakken tofu-steaks |
De sterren van de avond: burgertjes van tofu, courgette en tomaat, met munt en dille |
Je hebt nodig:
- 1 pond tofu
- 30 gram walnoten
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 eetlepels verse citroensap
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel zout
- 45 gram paneermeel (plus nog circa 30 gram voor de coating)
- 1 eetlepel gesneden verse dille
- 1 eetlepel gesneden verse munt
- 1 grote courgette, geraspt
- 1 pond tomaten, kleingesneden (vocht mag weg)
- olie
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Pureer de tofu, walnoten, knoflook, citroensap, tomatenpuree, oregano en zout in de blender tot er een egale massa ontstaat.
3. Doe het mengsel in een ruime kom. Voeg de paneermeel, dille, munt, courgette en tomaten doe. Meng goed.
4. Doe de overige paneermeel op een bord. Neem steeds een handje van het mengsel (ongeveer 2 eetlepels), maak hier een bal van om die dan te pletten tot burgertje. Haal het door de paneermeel.
5. Leg de burgertjes op een bakplaat en spray met olijfolie. Bak ze 35 minuten, en draai ze halverwege om. Et voila!
(Je kunt ze ook in de pan bakken, per 4 stuks ongeveer 10 minuten in totaal. Je hebt dan wel veel olie nodig.)
Heerlijk met de volgende dips erbij:
Groene asperge-spinaziedip |
Komkommer-dille-cashewdip |
Die laatste dip was veel makkelijker dan het klinkt.
Neem
- 1 grote komkommer, geschild en geraspt
- 140 gram ongezouten cashewnoten
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel oregano
- 1/2 theelepel zout
- 3 eetlepels citroensap
- beetje peper
- 1 eetlepel gesneden verse dille
Doe de helft van het komkommermengsel in de blender. Voeg de cashewnoten, knoflook, olie, oregano, zout, citroensap en peper toe en meng tot er een romige massa ontstaat. Doe dit in een kom, voeg de overige komkommer en de dille toe.
Eet smakelijk!
Toevallig, ik heb net ook Veganomicon gekocht en kan nog niet zo goed kiezen. Maar die burgers zal ik eens proberen! Tot nu toe maisbrood gemaakt, couscous met abrikozen en pistache en een linzensalade. Allen de test doorstaan :)
BeantwoordenVerwijderenGrappig, ik heb het boek ook sinds een paar weken in huis ;-) Ik heb al wel wat gemaakt uit Vegan with a Vengeance, maar nog niet uit deze. De burgers lijken mij heerlijk, en wel zo makkelijk het recept in het Nederlands, dankjewel!
BeantwoordenVerwijderenDe dip doe ik er zeker bij.
Groetjes
Dani
Wow, dat zijn best veel recepten in één dag! :D
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit allemaal. Die zucchini fritters moet ik ook echt eens maken!
De citroen-risotto kan ik ook van harte aanbevelen :-) enne Bonnie, we hebben dan ook 2 uur in de keuken gestaan, haha. Leuk om af en toe te doen!
BeantwoordenVerwijderenDeze ga ik even opslaan. Die burgertjes wil ik ook eens maken :)
BeantwoordenVerwijderen