woensdag 13 juli 2011

Tofu-'eier'salade

Als vegan eet ik geen eieren. Op deze mooie website kan je lezen waarom. Gelukkig zijn er vele manieren om ei te vervangen, zelfs de traditionele eiersalade blijkt prima te veganiseren!

Ik heb de 'eier'salade een klein beetje opgewarmd en daarna in 2 sla-wraps als lunch gegeten, maar je kan het natuurlijk ook op toastjes serveren op een feestje. Of wat dacht je van komkommerschijfjes met deze 'eier'-salade erop, lekker & gezond!



  • 125 gram tofu, goed uitgeknepen
  • 2 eetlepels (vegan) mayonaise
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel bieslook
  • 1/2 theelepel zwart zout (kala namak)
  • 1/4 theelepel peper
Verkruimel de tofu boven een kom. Voeg alle overige ingrediënten door en roer goed door met een vork, prak het nog een beetje fijn. Laat een uur staan om de smaken goed in te laten trekken, roer het in dat uur 1 of 2 keer nog goed door.

5 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit!
    Gebruik je voor deze, en de scrambled tofu, de firm tofu (die ook bv in de supermarkt te koop is) of de silken tofu van de toko?
    Groetjes
    Dani

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel :)
    Ik heb voor bijna alle tofu gerechten firm tofu, dus idd die je ook in de supermarkt kunt kopen. Zijde tofu ben ik niet zo gek op, als ik dat gebruik zet ik het er expliciet bij. Die neem ik eerder voor sausjes en chocoladepudding oid (hoewel ik chocolademousse met avocado véél lekkerder vind). Waarvoor gebruik jij zijde tofu?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er erg lekker uit, ik doe er ook wel eens wat edelgistvlokken over voor een 'kaassmaakje'
    ..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb sinds kort zijde tofu ontdekt nadat ik bij een geweldig Japans restaurant heb gegeten. Nu snijd ik ze in blokjes, bestuif ze met bloem en frituur ze voorzichtig samen met een toefje geraspte gember. Serveren met sojasaus en lente-ui. Enorm lekker!
    En ik heb het gebruikt voor de tofu cheesecake die ik laatst heb gemaakt (zie mijn blog).
    Met firm tofu kon ik eigenlijk nooit overweg, het viel altijd tegen, maar ik zal het weer eens een kans geven :-)

    ps ik heb laatst vegan brownies gemaakt (niet met avocado ;-)) die echt super waren. Collega's konden het niet geloven dat het "vegan" brownies waren. Binnenkort zal ik het recept eens plaatsen, echt super makkelijk en heel klef :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmmm ziet er heel lekker uit!
    Ik eet alleen eitjes van onze kippen (enfin, als er ei in koeken zit eigenlijk ook), maar ik ben er tevreden mee. Toch ga ik zeker deze tofusalade ook eens proberen :D

    BeantwoordenVerwijderen