Voor 2 personen heb je nodig:
- 50 gram gierst
- 2 (grote) paprika's
- 1 rijpe avocado
- 2 handjes verse koriander
- 250 gram broccoli (of zoveel je lekker vindt), in roosjes
- peper & zout naar smaak
Doe de gierst in een pannetje en giet er ongeveer 250 milliliter water bij. Breng aan de kook en laat zachtjes borrelen, zo'n 20 minuten. Let erop dat het niet droogkookt, voeg zo nodig wat extra water toe. Ondertussen verwarm je de oven voor op 200 graden.
'Onthoofd' de paprika's en snijd voorzichtig de zaadlijsten weg. Snijd de avocado klein en prak met een vork tot een romige massa. Snij ook de koriander fijn.
Giet de gierst af en doe in de pan de avocado & koriander erbij. Voeg zout & peper naar smaak toe en eventueel een scheutje limoensap. Vul de paprika's met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal. Omsingel de paprika met de broccoli, spray er wat olie over en bestrooi met wat peper en zout. Zet ze 25 minuten in de oven en eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten