donderdag 21 juni 2012

Supersnelle roerbak

Voor een lekkere roerbakmaaltijd heb je geen ingewikkelde pakjes en potjes nodig. De belangrijkste ingrediënten zijn - naar mijn mening - sesamolie & sojasaus, of ketjap manis voor een zoeter gerecht. Liefst gebruik ik nog wat Chinees ingemaakte peper, een soort sambal maar dan toch anders, die koop je bij de toko. Als dat lastig is kan het ook prima zonder, of je snijdt een peper fijn en bakt die mee, ook lekker.


In de vriezer had ik nog een soort soja strips, gekocht bij de Chinese supermarkt - daar vind je bijzondere dingen in de diepvries. In plaats daarvan kun je ook tofu reepjes of tempeh nemen. Of je maakt gebruik van tvp (textured vegetable protein, wat ook wel sojabrokken genoemd wordt maar dat vind ik naar hondenvoer klinken). Of wat dacht je van 'kip' van de vegetarische slager? Mogelijkheden te over!




  • 100 gram zilvervlies pandan rijst - of rijst die je lekker vindt
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 150 gram soja strips (ontdooid), of tofu reepjes/of iets anders
  • 3-4 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel chinese peper of sambal
  • 250 gram champignons, in kwarten
  • 3 bosuitjes, in ringen
  • 2 paprika's, in reepjes

Kook de rijst volgens de verpakking gaar.

Verwarm de sesamolie in de wok en bak de soja repen zo'n 5 minuten aan. Voeg sojasaus en peper toe en bak nog 5 minuten. Vervolgens doe je de champignons, bosui en paprikareepjes erbij en roerbak je het geheel nog een minuut of 5 - tot de champignons preciés goed zijn. Serveer met de rijst.



Wat is jouw favoriete wokrecept?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen