maandag 18 juni 2012

Rabarber craving

Ja, dat had ik laatst. Ik liep zo maar in de supermarkt wat avondeten bij elkaar te scharrelen, zag een prachtige bos rabarber liggen en kon mij niet meer concentreren. Ik moest en ik zou deze rabarber mij eigen maken, hij flirtte me zelfs met me vanaf zijn hoekje daar tussen de broccoli en de paksoi. Haaaaaa, enter the vegan kitchen & go make some friends, zei ik hem. Ok, zei de rabarber met een dikke knipoog, en zo eindigde die samen met allerlei bessen in een heerlijk toetje. (Het schijnt trouwens erbij te horen dat als je lang veganistisch eet, je dan kunt communiceren met je groenten en fruit. Vandaar!)

Deze 'compote' is suikervrij, want ik eet de hele maand juni suikervrij als zijnde mijn VeggieChallenge. Ik heb hem gezoet met diksap, lekker fruitig, maar je kan ook agavestroop of stevia nemen.

Rabarber is trouwens heel gezond om te craven! Het bevat amper calorieën, maar wél belangrijke stofjes zoals kalium, calcium, ijzer en magnesium. Ik denk dat je het niet te vaak moet eten, want het bevat veel oxaalzuur en dat voel je goed op je tanden na het eten (doeiiiii glazuur), maar het is toch niet zo lang in het seizoen: eigenlijk alleen in mei, maar je vindt het in de supermarkt wel van april tot juli. Genoeg tijd dus om deze gezonde compote te maken, of - als je wel suiker eet - een heerlijke rabarbertaart!Neem 750 gram rabarber, 1 pakje diepvries zomerfruit (250 gram, van AH), 75 milliliter diksap. Snijd de rabarber in stukjes en doe ze met het fruit en de diksap in een pan. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen, ongeveer 10-15 minuten terwijl je af en toe de boel doorschept om aanbakken te voorkomen.Ook lekker met rozijnen erdoor!

2 opmerkingen:

  1. Nou, ik weet wel wat ik ga maken als rabarber nog een keertje in het groentenpakket zit! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo een flirt lijkt mij best wel gezellig ;-)))!
    Gr,
    Julia

    BeantwoordenVerwijderen