Alleen ja, wat doe je er dan mee, als je zo'n onbekende groente in huis hebt. Sowieso heb ik het eerst goed gewassen, dat was zeker nodig. Via google vond ik dat postelein goed samen gaat met olijfolie. Na even checken in de koelkast bleek ik alles in huis te hebben voor een Griekse salade, nou 1 + 1 = Griekse salade natuurlijk!
Tofu leent zich voor allerlei gerechten, van scrambled tofu tot quiche. Je kunt er zelfs ricotta van maken, of feta zoals in dit geval. Snijd 200 gram tofu in blokjes en zet het overnacht (of overdag, als je de salade 's avonds maakt) in een marinade van:
- 75 milliliter extra vierge olijfolie
- sap van 1 1/2 citroen
- 1 teentje knoflook, fijn geperst
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels edelgist
een snelle foto van mijn lunch! |
Verder gebruikte ik:
- 1 rode ui, in reepjes gesneden
- 1/2 komkommer in blokjes
- halve pot groene olijven
- 400 gram roma tomaatjes, gehalveerd
- Paar takjes verse oregano
- een hele berg postelein, die ik achteraf gezien beter doormidden had kunnen knippen/iets kleiner kunnen snijden (voor het eetcomfort ;-))
Ben jij bekend met postelein? Ik ben erg benieuwd wat je ermee maakt!
Oh, ziet er goed uit, die kleurrijke salade! Ik heb zelf nog nooit met postelein gekookt. Ik heb het wel gegeten maar dan was het altijd alleen gekookt/gestoomd, wat meestal niet mijn favoriete manier is om groene groenten te bereiden. Ik vind postelein er rauw altijd zo mooi uit zien dus ik zal het ook eens in een salade proberen!
BeantwoordenVerwijderenJa, erg lekker met olijfolie :-) Ik ga kijken of ik het woensdag weer op de markt kan vinden en dan verder mee experimenteren!
Verwijderen