woensdag 5 september 2012

Zomerse pastasalade met dille-roomsaus

Dit recept had ik nog klaarstaan om over te bloggen, maar blijkbaar ben ik dat vergeten. Ik zal wel te veel in de zon hebben gelegen destijds, want ik weet nog dat ik deze heerlijke pastasalade lekker op het balkon zat te eten! Ik vond het zonde om er helemaal niet meer over te bloggen dus bij deze. De foto die ik had gemaakt is alleen niet zo scherp, maar dat betekent dat het erg lekker was, ik kon gewoon niet wachten om te eten! ;-) Misschien helpt het ook wel voor de weergoden om gewoon zomerse recepten te blijven posten... zou toch lekker zijn, een warme nazomer in september!




Voor 4 personen heb je nodig:
  • Geroosterde zomergroenten zoals broccoli, champignons, roma tomaatjes en rode ui
  • 200 gram pasta naar keuze
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamico azijn 
  • 200 gram (wilde) spinazie, of andere groente bladgroente, gesneden
  • 2 handjes verse peterselie, fijngesneden 
  • groene pesto
  • 150 gram walnoten, gebroken 

Voor de dressing/saus:
  • 125 milliliter sojaroom (1/2 pakje)
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 handjes verse dille, fijngesneden
  • 1/2 theelepel zout
  • peper naar smaak

Kook de pasta gaar in een minuut of 8 en giet af. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel balsamico azijn en roer dit door de pasta. Laat afkoelen, evenals de geroosterde groenten.

Meng de sojaroom met de overige 2 eetlepels azijn en citroensap. Roer de dille, peper en zout erdoor.

In een grote kom meng je de pasta met de groenten, spinazie en peterselie. Verdeel de roomsaus over de pasta. Roer de pesto en walnoten erdoor. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk, ik blijf ook nog even zomers eten. Winterkost kan nog zo lang!

    BeantwoordenVerwijderen