Voor 4 personen heb je nodig:
- Geroosterde zomergroenten zoals broccoli, champignons, roma tomaatjes en rode ui
- 200 gram pasta naar keuze
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 200 gram (wilde) spinazie, of andere groente bladgroente, gesneden
- 2 handjes verse peterselie, fijngesneden
- groene pesto
- 150 gram walnoten, gebroken
Voor de dressing/saus:
- 125 milliliter sojaroom (1/2 pakje)
- sap van 1/2 citroen
- 2 handjes verse dille, fijngesneden
- 1/2 theelepel zout
- peper naar smaak
Kook de pasta gaar in een minuut of 8 en giet af. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel balsamico azijn en roer dit door de pasta. Laat afkoelen, evenals de geroosterde groenten.
Meng de sojaroom met de overige 2 eetlepels azijn en citroensap. Roer de dille, peper en zout erdoor.
In een grote kom meng je de pasta met de groenten, spinazie en peterselie. Verdeel de roomsaus over de pasta. Roer de pesto en walnoten erdoor. Eet smakelijk!
Heerlijk, ik blijf ook nog even zomers eten. Winterkost kan nog zo lang!
BeantwoordenVerwijderenZiet er erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen