Wij aten er pastinaakpuree bij, maar je kunt ook good old aardappelpuree maken.
Een foto is helaas niet gelukt, want ik was eigenlijk al begonnen met eten, ontdekte toen pas hoe lekker het was en dacht: HIER MOET IK OVER BLOGGEN! ;-) Verder was de zon ook al een tijd onder, balen is dat met wintertijd. Maar als ik het later nog eens maak zal ik een mooie foto maken voor bij dit recept. Tot die tijd leen ik even de foto van de Telegraph.
Voor 2 personen heb je nodig:
- 400 gram pastinaak, schoongeboend
- ongeveer 100-150 milliliter rijstmelk
- 1 theelepel dragon
- 1/2 theelepel zout
- peper naar smaak
- 100 gram amandelen
- 1 eetlepel (koolzaad)olie
- 3 stronkjes witlof
- 1 ruime eetlepel palmsuiker, oerzoet of bruine suiker
- 100 milliliter ginger ale
- 1 eetlepel tamari of sojasaus
- 1 theelepel grove mosterd
Kook de pastinaken in 20 minuten gaar. Voeg genoeg rijstmelk toe om te kunnen pureren en doe dan de dragon, zout en peper erbij.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan zo'n 5 minuten, blijf goed draaien zodat ze niet aanbranden. Laat ze daarna een beetje afkoelen en hak ze grof.
Snijd de witlof doormidden en verwijder het (bittere) hart, ongeveer 3 centimeter in de lengte snij je weg. Verhit koolzaadolie in een hapjespan en bak de witlof aan beide kanten mooi bruin in ongeveer 8 minuten totaal. Voeg de suiker toe en bak even mee om de witlof te caramelliseren, draai de
witlof nog eens om. Voeg ginger ale, tamari en mosterd toe en laat dit nog even mee bakken.
Schep de amandelen door de pastinaakpuree en serveer met de witlof. Tip van Shira: schenk wat van de overgebleven gingerale/tamari marinade over de puree, smullen!
We hebben dit gegeten vanavond, met een paar aanpassingen voor wat ik in huis had: pompoen-pastinaak puree met tijm, en gembersnippers op siroop met water in plaats van ginger ale. Het was inderdaad super lekker! Weer eens iets heel anders dan wat we meestal eten en ook nog makkelijk en snel te maken. Dankjewel voor het recept!
BeantwoordenVerwijderen