zondag 6 januari 2013

Appel-peercrumble

En dan nu.... het dessert van ons kerstdiner!


We konden natuurlijk fancy romige meringuetaart maken, maar omdat we ons al waagden aan een seitanroast besloten we om voor het dessert niet zo ingewikkeld te doen. Zo werd het deze crumble met fruit. Het best serveer je het warm, met een koude bol ijs erbij (bijvoorbeeld van Professor Grunschnabel, omnomnom!) of zoals op de foto, met een portie zelfgemaakte slagroom.



Voor 4 grote of 6 kleine desserts (na 3-gangenmenu was dit genoeg voor 5 personen) heb je nodig:


Voor de fruitlaag:
  • 4 peren, geschild en in dunne plakjes
  • 3 appels, geschild en in dunne plakjes
  • 2 eetlepels oerzoet
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel vanille extract
  • margarine om in te vetten
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng in een kom fruit met oerzoet, kaneel, nootmuskaat en vanille. Vet een vierkante ovenschaal in met wat margarine en doe het fruitmengsel hierin.


 Voor de kruimels:
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram (spelt)meel
  • 2 eetlepels oerzoet
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Meng in een klein schaaltje amandelmeel, speltmeel, oerzoet, kaneel en olie en maak er met je vingers kruimels van. Bestrooi het fruit hiermee en zet in de oven. Bak in 35 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen