maandag 25 februari 2013

Rode koolsalade met wortel en walnoot

Als je dacht dat het niet gekker kon dan rodekoolsoep - wrong! Op vakantie in San Francisco at ik al eens rode kool door een salade en vond dat erg lekker. Nu ik mezelf had opgescheept met zo'n gigantische rode kool vond ik het een mooi moment om daar eens mee te experimenteren. Het leidde tot deze overheerlijke, lauwwarme salade - perfect voor een winterlunch.
 



Voor twee porties heb je nodig:

  • 1/2 rode kool
  • 2 flinke wortels
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 mandarijn
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels veganaise
  • 1 eetlepel gedroogde bieslook 
  • peper en zout
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gebroken walnoten
Verwarm de oven voor op 225 graden.

Snij de rode kool in repen en rasp de wortels. Doe in de ovenschaal, roer karwijzaad en olijfolie erdoor en zet 10 minuten in de oven.

Pers de mandarijn en citroen en klop samen met de veganaise tot een dressing. Roer de bieslook erdoor en breng op smaak met peper en zout. Zodra de rode kool en wortel klaar zijn, roer je de dressing er samen met de rozijnen door.

Serveer met de walnoten en eventueel nog met een stevige volkorenboterham.

Voor een gezondere versie vervang je de veganaise door soja yoghurt.

1 opmerking:

  1. Stiekem vond ik die warme rode koolsalade met seitan ook erg lekker! (ook al was er iets met te veel rauwe ui etc etc.. haha)
    Bij Spirit hebben ze een enorm lekkere rode koolsalade met mango en een masaladressing. En! Zelf vind ik frambozenazijn ook altijd lekker door een (rauwe) rode koolsalade. Zo, mocht je weer met een grote rode kool opgescheept zitten... haha.

    BeantwoordenVerwijderen