Dit gerecht is in no time klaar, en daar houden we van! ;-) Zeespaghetti kocht ik in gedroogde vorm bij de Vegetarische Slager, waar ze een groot assortiment zeewier hebben. Bij toko's en biologische winkels vind je ook vaak diverse soorten vers of gedroogd zeewier.
Voor 2 personen heb je nodig:
- 25 gram gedroogde zeespaghetti (=100 gram verse)
- 100 gram volkoren spaghetti
- 1 eetlepel margarine
- 1 rode ui, fijngesneden
- 250 gram kastanjechampignons, gehalveerd
- 150 gram boerenkool, (voor)gesneden
- 1 pakje sojaroom, of andere plantaardige room
- 15 gram verse dille, fijngesneden
Week de spaghetti indien nodig minimaal een kwartier in heet water. Snijd (indien nodig) in kleinere stukken. Voer eventueel wat aan je kat ;-)
Kook de spaghetti in 8 minuten gaar.
Verhit de margarine in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee. Doe de boerenkool samen met de zeespaghetti en sojaroom in de pan, en laat de boerenkool wat slinken (zo'n 3 minuten). Op het einde roer je de dille erdoor.
Serveer met de spaghetti en geniet!
Wat een verassende combinatie. Ik hou echt niet van zeewier. Die smaak bevalt me niet, maar de rest ga ik zeker proberen. Vooral de champignons met boerenkool en dille, daar ben ik heel nieuwsgierig naar.
BeantwoordenVerwijderenAh die zeespaghetti van de vegaslager heb ik ook nog liggen. Hoe vissig is het? Want stiekem ben ik geen groot vis smaak liefhebber.
BeantwoordenVerwijderen