dinsdag 8 oktober 2013

Getest: een blok Wilmersburger

Afgelopen zaterdag was ik op de Veggie Fair, een vegetarische Food Festival op een landgoed in de bollenstreek. Hoewel het inderdaad zo lastig te bereiken was als het klinkt, was het een onwijs leuke dag met veel verschillende stands en een gevarieerd publiek. In de middag draaide ik een shift bij de VeganChallenge stand, waar ik veel nieuwe deelnemers voor de aankomende november editie wiast binnen te halen. Maar in de ochtend kon ik zelf lekker van het festival genieten!

Met collega's Vera en Will genoot ik eerst van een heerlijke soja latte, of alprolatte zoals Alpro dat graag noemt. Het was leuk om te kijken bij diverse standjes en om hier en daar nieuwe contacten te leggen. Ik moet zeggen dat het wel een andere beleving is om als student op dat festival rond te lopen, omdat ik nu veeeel beter moest nadenken waar ik mijn zeldzame euro's aan zou uitgeven. Dat waren moeilijke keuzes!

Toen ik de Oreo cake bij Heavenly Cupcakes zag wist ik echter op slag dat ik die zou kopen. :) Ik twijfelde nog over Daiya kaas van de Veggie4U stand, maar hoe lekker dat ook is, dat is nu toch echt boven mijn budget. Bij Veganz kocht ik een heerlijk broodje soja steak en een supertoffe paars I <3 Vegan tas.

Wat ik echter absoluut niet kon weerstaan was de nieuwe Wilmersburger 'kaas' in blokvorm. Er was al rasp en plakken voor op brood, maar nu zijn er zo waar ook blokken!

Er was keuze uit naturel, cheddar, rooksmaak en kruiden'kaas'. Ik ken de naturel plakken en vind die erg op jonge kaas lijken, dus ik besloot nu voor iets met wat meer pit te gaan en koos de rookkaas (deze heet trouwens würzig). Zoals je op de foto ziet heb je er echt een kaasschaaf voor nodig! Iets wat lang niet alle vegans in huis zullen hebben. Ik gebruik dat ding eigenlijk alleen maar voor dunne plakjes komkommer, lol! Je kan natuurlijk ook blokjes kaas maken voor bij de borrel.Maar ik maakte er een heerlijke tosti van! Het duurde niet lang of de 'kaas' was gesmolten en ik had een heerlijke lunch. Lekker snel klaar en hij smaakte héérlijk! Ik at hem wel met ketchup erbij, omdat ik nou eenmaal altijd tosti's met ketchup eet.

En nu heb ik nog een flink stuk over... dit spul vult heel goed dus ik zal er nog wel even mee doen. Blokjes rookkaas hmmm ik voorzie een heerlijk hapje met augurk! Zoals je nu in de supermarkt kunt kiezen voor een onsje Maaslander of Edammer, zul je in de toekomst in de supermarkt het kaasmeisje ook kunnen vragen om 2 ons Wilmersburger, ik weet het zeker!

Je kan deze rookkaas trouwens ook als losse plakken kopen. Dat zou ideaal zijn om mee te nemen naar je werk, of om bijvoorbeeld te gebruiken in het tosti ijzer op de kamer van de studievereniging... Ik vind het zo fijn dat er steeds meer van dit soort vegan producten op de markt komen! Ohja, je krijgt trouwens de hele maand oktober 10% korting op alle soorten Wilmersburger kaas bij VeggieDeli. De rasp is perfect voor pizza's en lasagnes! Het wachten is alleen nog op een variant met komijn erin...

Wat is jouw favoriete plantaardige kaas?

3 opmerkingen:

 1. Stiekem denk ik dat je best wat komijn door de rasp kan gooien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik koos ook voor het blok rookkaas op de veggiefair. Er werd mij verteld dat ze in Duitsland geen komijn kennen in de kaas. Wij dachten dat er ook blokjes komijnekaas waren maar het bleken paddestoeltjes te zijn. Gezellige dag inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, ik wacht ook op een variant met komijn!
  Is de rooksmaak erg aanwezig? Of is het gewoon wat feller van smaak dan de classic?

  BeantwoordenVerwijderen