Afgelopen zaterdag was ik op de Veggie Fair, een vegetarische Food
Festival op een landgoed in de bollenstreek. Hoewel het inderdaad zo
lastig te bereiken was als het klinkt, was het een onwijs leuke dag met
veel verschillende stands en een gevarieerd publiek. In de middag
draaide ik een shift bij de VeganChallenge stand, waar ik veel nieuwe
deelnemers voor de aankomende november editie wiast binnen te halen.
Maar in de ochtend kon ik zelf lekker van het festival genieten!
Met collega's Vera
en Will genoot ik eerst van een heerlijke soja latte, of alprolatte
zoals Alpro dat graag noemt. Het was leuk om te kijken bij diverse
standjes en om hier en daar nieuwe contacten te leggen. Ik moet zeggen
dat het wel een andere beleving is om als student op dat festival rond
te lopen, omdat ik nu veeeel beter moest nadenken waar ik mijn zeldzame
euro's aan zou uitgeven. Dat waren moeilijke keuzes!
Toen
ik de Oreo cake bij Heavenly Cupcakes zag wist ik echter op slag dat ik
die zou kopen. :) Ik twijfelde nog over Daiya kaas van de Veggie4U
stand, maar hoe lekker dat ook is, dat is nu toch echt boven mijn
budget. Bij Veganz kocht ik een heerlijk broodje soja steak en een
supertoffe paars I <3 Vegan tas.
Wat ik echter
absoluut niet kon weerstaan was de nieuwe Wilmersburger 'kaas' in
blokvorm. Er was al rasp en plakken voor op brood, maar nu zijn er zo
waar ook blokken!
Er was keuze uit naturel, cheddar, rooksmaak en kruiden'kaas'. Ik ken de
naturel plakken en vind die erg op jonge kaas lijken, dus ik besloot nu
voor iets met wat meer pit te gaan en koos de rookkaas (deze heet
trouwens würzig).
Zoals
je op de foto ziet heb je er echt een kaasschaaf voor nodig! Iets wat
lang niet alle vegans in huis zullen hebben. Ik gebruik dat ding
eigenlijk alleen maar voor dunne plakjes komkommer, lol! Je kan
natuurlijk ook blokjes kaas maken voor bij de borrel.
Maar
ik maakte er een heerlijke tosti van! Het duurde niet lang of de 'kaas'
was gesmolten en ik had een heerlijke lunch. Lekker snel klaar en hij
smaakte héérlijk! Ik at hem wel met ketchup erbij, omdat ik nou eenmaal
altijd tosti's met ketchup eet.
En nu heb ik nog een
flink stuk over... dit spul vult heel goed dus ik zal er nog wel even
mee doen. Blokjes rookkaas hmmm ik voorzie een heerlijk hapje met
augurk! Zoals je nu in de supermarkt kunt kiezen voor een onsje
Maaslander of Edammer, zul je in de toekomst in de supermarkt het
kaasmeisje ook kunnen vragen om 2 ons Wilmersburger, ik weet het zeker!
Je
kan deze rookkaas trouwens ook als losse plakken kopen. Dat zou ideaal
zijn om mee te nemen naar je werk, of om bijvoorbeeld te gebruiken in
het tosti ijzer op de kamer van de studievereniging... Ik vind het zo
fijn dat er steeds meer van dit soort vegan producten op de markt komen!
Ohja, je krijgt trouwens de hele maand oktober 10% korting op alle
soorten Wilmersburger kaas bij VeggieDeli. De rasp is perfect voor
pizza's en lasagnes! Het wachten is alleen nog op een variant met komijn
erin...
Wat is jouw favoriete plantaardige kaas?
Stiekem denk ik dat je best wat komijn door de rasp kan gooien!
BeantwoordenVerwijderenIk koos ook voor het blok rookkaas op de veggiefair. Er werd mij verteld dat ze in Duitsland geen komijn kennen in de kaas. Wij dachten dat er ook blokjes komijnekaas waren maar het bleken paddestoeltjes te zijn. Gezellige dag inderdaad!
BeantwoordenVerwijderenHmm, ik wacht ook op een variant met komijn!
BeantwoordenVerwijderenIs de rooksmaak erg aanwezig? Of is het gewoon wat feller van smaak dan de classic?