zaterdag 2 november 2013

Getest: Vivera We Love Nature

Inmiddels is dit nieuwe product alweer geruime tijd op de markt, maar het stond nog in de planning om een review te schrijven dus dat doe ik dan ook gewoon.

Er is de laatste tijd allerlei goed nieuws in vegaland! Zo zijn er na járen eindelijk weer vegan vleesalternatieven te koop bij AH, heeft de Vegetarische Slager eindelijk vegan spekjes en... Vivera kwam met een nieuwe lijn op de proppen.

De We Love Nature lijn bevat producten op basis van lupine. Nu kijk je misschien alsof ik russisch aan het spreken ben, dus voor degene die het nog niet kennen: lupine is een boon. Net als de kikkererwt, sojaboon of kidneyboon. En van bonen kun je natuurlijk goede producten maken die lijken op vleesproducten. Sommige mensen vinden dat stom. (Dit zijn meestal vleeseters.) Die vinden dat je als vegetariër geen producten zou mogen eten die op vlees lijken. Ik vind dat altijd krom gedacht. Ik ben toch niet gestopt met vlees eten omdat ik het vies vond? Integendeel. Ik ben ermee gestopt omdat het onethisch is om andere wezens op te eten. Dus elk product waar geen dier aan te pas komt, en wat toch lekker is, kan ik alleen maar toejuichen!

Vivera heeft het weer een stapje makkelijker gemaakt om vegan te eten in Nederland. Ik kreeg een proefpakketje opgestuurd om uit te proberen, een groot voordeel van blogger zijn! :) Helaas was de timing niet zo best, het pakketje kwam middenin m'n verhuizing. Het moest dus op stel en sprong opgegeten worden (hè vervelend ;-)) en zo kwam het dat het op de gourmet belandde, die ik met VeganChallenge collega's hield om mijn (koel)kast leeg te eten.
In de schappen vind je nu nuggets, stukjes, en spiesjes met die stukjes in een marinade. We deden ze allemaal op de gourmet... en waren allemaal positief verrast. Wat een leuk product!

De nuggets zijn misschien wel nóg lekkerder als je ze frituurt in plaats van bakt, maar zeker de stukjes/spiesjes hebben een heerlijke bite. Die spiesjes zijn ideaal om snel even op te bakken en met een (knoflook)mayo te serveren, hmm!

Als ik meer tijd had gehad, had ik de stukjes graag gebruikt om in een gerecht te verwerken, zoals in een wokgerecht. Maar helaas dat is nu niet gelukt. Evenals het maken van een foto. Maar ach, zo'n herfstavondfoto van mijn telefoon had het écht niet aantrekkelijker gemaakt om dit uit te proberen ;-) De spiesjes & stukjes zijn in elk geval perfect geschikt voor bij een gourmet, dus dat komt helemaal goed met al die donkere avonden de komende tijd!

Volgens de website komen er binnenkort ook nog vegan balletjes en burgers uit van deze lijn... ik kan niet wachten! Ohja, deze week is het trouwens in de aanbieding bij Hoogvliet (t/m dinsdag voor 1,99 per pakje) en als je snel bent, ook nog bij Plus (t/m morgen, ook 1,99 per pakje).

Heb jij al eens iets uitgeprobeerd van deze nieuwe lijn?

4 opmerkingen:

  1. De spiesjes heb ik geprobeerd, maar ik vond de smaak van de kruiden niet lekker. De stukjes ga ik nog proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te lezen dat je ze gevonden hebt! Zelf vond ik de nuggets het lekkerste.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De nuggets zijn echt heerlijk. De spiesjes zijn ook erg lekker. De stukjes ben ik toch wat minder dol op, maar ze zijn zeker niet verkeerd.

    BeantwoordenVerwijderen