zondag 24 november 2013

Groenteballetjes!

Even een snel berichtje tussen alle hectiek door. Helaas heb ik al meer dan een week niet gekookt, dus een nieuw recept zit er even niet in. Niet alleen is het druk met de studie (2 opdrachten vlak na elkaar inleveren deze week), maar ik had ook gewoon heel veel leuke dingen te doen zoals de kaasproeverij die we vanuit de VeganChallenge organiseerden, een Utrechtse potluck en een etentje bij college blogger Laurie van Lauriekoek, waar ik heerlijk werd verwend:


hasselback aardappeltjes, pompoen-tempehpakketjes en salade. nomnom!

Helaas was ik ook druk met minder leuke dingen, zoals de oplevering van mijn oude woning in Den Haag (blijft toch iets lastigs!) en college in de avond wat 10x saaier bleek te zijn dan beloofd was vooraf. Oh well, het was een bewogen week waarvan ik er wel meer zou willen hebben, al weet ik zeker dat ik 3 kilo zwaarder ben dan ik maandag was! ;-)

Anyway, de reden dat ik nu toch even tijd maak om een blogpost te schrijven is omdat ik eigenlijk aan mijn huiswerk moet omdat ik het  over een magisch soort bal wil hebben: de groentebal.
Misschien ben je net als ik vegetariër geweest voordat je plantaardig ging eten en at je wel eens groenteballetjes. Ik vond ze altijd best lekker maar helaas stoppen fabrikanten er ei in, waardoor ik ze niet meer kocht toen ik eenmaal wist hoe wat voor leed er achter eieren schuil gaat. Hoewel er een wereld aan smaken voor me open ging toen ik leerde koken, was het no more groenteballetjes.

Dat hoeft niet langer, want er zijn nu vega groenteballetjes te koop in de supermarkt! Hoera! Vorige weekend organiseerden we vanuit de VeganChallenge een ware vleesalternatievenproeverij waarbij we producten gesponsord kregen van Vivera & Proviand. En niet zo maar producten... nee.. we kregen echt een hele lading aan dingen om te bereiden! Mirte en ik hebben ons best gedaan om de deelnemers vol te proppen met lekkers, maar op een gegeven moment zaten mensen toch echt vol en hadden wij een boel leftovers. Dus ik ging naar huis met een paar pakjes We Love Nature producten een een doos groenteballetjes.WOAH! Deze balletjes zijn superlekker! Ik at ze zo simpel als maar kan... ik bakte ze in de pan, mikte ze op een boterham, plempte dat vol met ketchup en nam het mee als lunch. Je kan ze natuurlijk ook met pasta eten of bij een ander soort warme maaltijd.Je vindt deze balletjes (volgens mij!) in de vriezer bij Jumbo of Plus, naast de Vivera kroketten. Superfijn om meer vegan producten op de markt te vinden!

PS: Wil je ook eens je buikje rond eten aan vegan lekkers bij zo'n proeverij? Kom dan zaterdag naar de chocoproeverij die ik organiseer! Zie deze pagina voor meer info.

2 opmerkingen:

  1. Oh. Die moet ik vinden! Dit doet me inderdaad denken aan mijn vega-tijd. Veel niet-vega's die kende konden groenteballetjes wel waarderen, tof ik dat ik ze die weer voor kan schotelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een goede tip, die kende ik nog niet. Ik ga er naar op zoek! :)

    BeantwoordenVerwijderen