zondag 17 november 2013

Groene smoothie met... boerenkool!

Tot een week geleden had je van mij een pijnlijke, meewarige blik gekregen als je me vertelde dat je boerenkool door je smoothies doet. Ik bedoel, spinazie: ok, waterkers: daredevil, maar boerenkool? Dat is toch best stug en sterk van smaak?

Sterk van smaak valt reuze mee met boerenkool. Ja, als je het lang kookt en er alleen maar geprakte aardappels bij eet zul je een sterke boerenkoolsmaak ervaren. Maar maak er soep, pasta of tofu scramble en je zult versteld staan van de subtiele smaak van deze ware superfood. Nadat ik terug was uit London was het hoog tijd om weer even wat gezonder te eten om te voorkomen dat al die heerlijke taartjes nog een tijd zouden blijven plakken. Dus ik kocht een grote zak boerenkool, een flinke lading fruit en ging de uitdaging aan!

Het viel me alles mee, sterker nog, ik vond het best lekker! Boerenkool geeft je smoothie iets meer bite dan spinazie (in mijn blender althans), en combineert heerlijk met gember. Probeer deze winterse smoothie maar eens!

Voor 1 portie heb je nodig:

 • 2 eetlepels lijnzaad
 • 1 eetlepel tarwegraspoeder (als je wil)
 • 1 blokje gember, geschild
 • 1 glas koud water
 • 1 rijpe banaan
 • 2 rijpe peren
 • 2 handjes verse boerenkool (of meer als je durft!)

Doe alle ingrediënten in de blender en pureer.

De gember geeft de smoothie een fijne kick, doe er zoveel in als je lekker lijkt! Ik gebruik meestal een flink stuk.

2 opmerkingen:

 1. Dit is de enige manier waarop ik boerenkool lust, haha. Prima begin van de dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik doe het ook geregeld en vind het lekker! heb je een krachtige blender? want er zitten precies nog veel stukjes in. ik heb gemerkt dat het een groot verschil in smaak is met een krachtige blender waarmee je het volledig glad kunt mixen.

  BeantwoordenVerwijderen