Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 350 gram sojamelk (of andere plantaardige melk)
- 7 gram gist (1 zakje)
- 200 gram rozijnen
- 1 liter zonnebloemolie
Meng de bloem, sojamelk en gist in een ruime kom. Zet dit minimaal een uur op een warme plek te rijzen met een thee- of handdoek eroverheen. Zelf zet ik het op de verwarming.
Breng wat water aan de kook. Doe de rozijnen in een schaaltje en giet het water hierop om ze te wellen. Dit is erg belangrijk, want anders gaan de rozijnen vocht onttrekken aan de oliebollen en worden die kurkdroog.
Roer de rozijnen door het beslag. Verwarm de olie in een soeppan (als je beschikt over een frituurpan, kun je deze natuurlijk gebruiken). Doe bollen beslag in de pan, ik doe het met een soeplepel, en bak ze aan alle kanten mooi bruin. Serveer met poedersuiker.
Voor hoeveel bollen is dit ongeveer?
BeantwoordenVerwijderen