In de plantaardige keuken is het nog steeds vakantie, dus er wordt nog uitgebreid ontbeten/gebruncht. Op deze laatste ochtend van het jaar zitten er bijzondere pannenkoeken in de pan.
Omdat het winter is kies ik voor diepgevroren frambozen. Die zijn niet zo prijzig. Als ze wel in het seizoen zijn kun je natuurlijk verse nemen, heerlijk! Je kan ook ander fruit nemen, bosbessen lijken me heerlijk. Die zijn alleen wel wat duurder.
Geen maïsmeel in huis? Vervang deze door bloem.
Je hebt nodig voor 4 pannenkoeken:
75 gram maïsmeel
75 gram meel
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
citroenrasp van 1 citroen
2 eetlepels suiker of zoetmaker naar keuze
375 milliliter plantaardige melk
2 theelepels vanille extract
sap van 1 citroen
Verhit een pan op medium. Meng de droge ingrediënten in een kom. Voeg de overige ingrediënten hieraan toe en roer goed.
Doe 1 eetlepel olie in de pan en voeg als dit warm is beslag toe, ik doe ongeveer 125 mL per pannenkoek met een 1/2 cupmaakt (Amerikaans), je kan het ook met een soeplepel doen. Bak de pannenkoek aan beide kanten ongeveer 3 minuten.
Verhit voor de volgende pannenkoek 1 theelepel olie in de pan.
Voor de frambozenvulling heb je nodig:
250 gram frambozen uit de diepvries óf
een pot met 200 gram uitlekgewicht frambozen, giet 3/4 van de vloeistof af óf
200 gram verse frambozen
Als je diepvriesframbozen gebruikt, doe die dan in een klein pannetje op laag vuur. Zet dit vuur een minuut of 3 aan om ze even te verwarmen, doe dan de deksel erop en zet de vlam weer uit. Zo geef je ze net even een kick, maar worden ze niet warm. Als je ze graag warm wilt, houd ik je natuurlijk niet tegen ;)
Indien je verse of een pot frambozen gebruikt is deze stap geheel overbodig en kan je zo serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten