vrijdag 10 juni 2011

Lunchpiration

Als ik een lange dag van huis ben, zoals het geval is met het werk wat ik nu doe, lunch ik graag goed. Wat is er nou heerlijker dan even een break van alles nemen, uitgebreid te lunchen en daarna vol energie weer aan de slag te gaan? Bovendien kan ik dan tenminste alle verleidingen in de middag onderweg naar huis weerstaan, en met een gezonde trek thuis aan de avondmaaltijd beginnen.

Voor zo'n heerlijke lunch gebruik ik het liefst mijn bento. Een box met kleinere bakjes, zodat je van alles een beetje kunt meenemen. Eigenlijk een soort tapas at work dus. Als ik niet zoveel in de koelkast heb liggen, komt het ook vaak voor dat ik gewoon 1 grote bak meeneem met een vork erbij. Dat scheelt dan ook afwas, wat ik totaal niet erg vind ;-)




Mijn lunch bestaat vandaag uit:

  • De courgette-tomaat-tofuburgetjes waar ik laatst over blogde
  • De komkommer-cashewnotendip uit diezelfde blog
  • Eikenbladsalade met zwarte olijf
  • Een trostomaat in schijfjes

Waarmee lunch jij vandaag?

7 opmerkingen:

  1. Leuk dat je ook een bento hebt :) Ik zal maar eens de keuken in gaan om er een voor mijn vriend te maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent 'm weer aan het gebruiken! Ik lunch met een witte bonensalade. Staat hier nog van gisteren.
    Niet heel speciaal dus.
    Werkse en eet smakelijk alvast!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw dat ziet er lekker en kleurrijk uit!!
    Fijne dag
    Groetjes Famke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zie nu pas de post over de Bentobox en ik ben verkocht! Ik zou er zelf ook graag één willen hebben. Zeker omdat ik veganistisch eet. Dat zorgt ervoor dat ik liever zelf mijn lunches meeneem. Dat is een feest met een Bentobox. Maar...waar koop je deze. Ik heb alleen aan site gevonden die niet levert in Nederland. Dus help!

    Groetjes,
    Angela

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Angela, ik heb de mijne toen via een webshop gekocht die helaas niet meer bestaat. Kon hem toen zo in Den Haag afhalen. Maarja, daar heb je niet zo veel aan. Je kan wel via Amazon bestellen, misschien is dat wat? http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias%3Daps&field-keywords=laptop+lunch&rh=i%3Aaps%2Ck%3Alaptop+lunch
      Op marktplaats vind je trouwens ook aanbieders.

      Wel leuk dat je op dit topic reageert trouwens, ik was mijn bentobox een beetje vergeten... misschien ga ik hem toch maar weer gebruiken :) Tegenwoordig neem ik lunch mee in 1 groot tupperwarebakje, maar dit ziet er toch leuker uit.

      Verwijderen
    2. Bedankt voor de tip! Jammer dat ze niet meer leverbaar zijn in Nederland. Ik kom er veel te laat achter hoe handig dit kan zijn. Maar ja ik ben sinds kort een planteneter.
      Natuurlijk kon ik de verleiding niet weerstaan en heb ik op Amazon zo'n mooie Bento Laptop Lunchbox besteld: zwart met knalroze. Lekker vrolijk! Een rib uit mijn lijf, maar soms moet je jezelf kunnen verwennen. Aanstaande donderdag wordt mijn pakketje (waarschijnlijk) bezorgd.
      Ik hou van variaties in mijn maaltijd. Met deze bentobox kan ik allerlei lekkere restjes en smakelijke hapjes, die ik op deze site heb gevonden, kwijt. Ik ben benieuwd of jij je bentobox weer in ere gaat herstellen. ;)

      Verwijderen
    3. Leuk hee, morgen komt ie dus binnen? Ik heb ook de zwarte met roze :) en nog extra bakjes bijbesteld in andere vormen. Wanneer kan ik jouw vegan bento blog verwachten Angela? Hihi :)

      Verwijderen