Toen ik laatst op een relaxte zondagochtend tofu omeletjes aan het bakken was, wou ik daar nog iets bij maken. Ik had nog wat van deze rooktofu in de koelkast liggen en besloot om er iets mee te maken dat goed samen ging met de omeletjes. Het resultaat is iets meer paprika-iger geworden dan ik gehoopt had, maar dat krijg je met zoveel paprikapoeder, en het maakt wel dat deze gebakken tofu een goede vervanger is voor paprika chips. Yum!
- 1 pak rooktofu, in zo dun mogelijke plakken gesneden
- 1 eetlepels (pittige) paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de tofu plakken over de bakplaat. Klop in een schaaltje de paprika-, knoflook- en uienpoeder met de olie. Bestrijk de tofu plakken hiermee en bak ze in 20 minuten krokant. Eet smakelijk!
Waar koop je die tofu? De Groene Winkel had hem niet namelijk.
BeantwoordenVerwijderenOh, die zou hem juist wel hebben begreep ik! Ik heb het van de Biomarkt in Amsterdam...
VerwijderenZiet er heerlijk uit!!! Ik ga het snel eens proberen :)
BeantwoordenVerwijderen