Ik vind ze erg lekker op een (homemade!) English muffin, of ander zacht broodje, met een plak tofutti cheezly en een dot ketchup. Ze zijn echter ook prima op zichzelf te eten. Of wat dacht je van een beetje smoked tofu erbij?
Voor 8 burgers heb je nodig:
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 groene paprika, in kleine blokjes (of een mix)
- 400 gram tofu, uitgelekt maar niet uitgeknepen
- 2 eetlepels edelgist
- 2 eetlepels zonnebloemolie, plus extra om in te bakken
- 2 theelepels uienpoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels mosterdpoeder
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel kala namak / zwart zout
- optioneel: scheutje liquid smoke
- 100 gram kikkererwtenmeel
Doe de tofu in de keukenmachine, samen met edelgist, olie en alle kruiden en zout. Pureer tot een fijne massa. Als het niet goed lukt, voeg je nog een eetlepel water toe. Doe het tofu mengsel in een grote mengkom en voeg de gebakken ui/paprika toe, samen met de liquid smoke, als je die gebruikt. Kneed het mengsel goed door. Voeg het kikkererwtenmeel toe en kneed tot een stevig deegje waarvan je goed burgers kunt vormen.
Vorm de burgers, verwarm een laagje olie in de koekenpan en bak ze per 3 of 4 (afhankelijk van de grootte van je pan natuurlijk) aan beide kanten bruin. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten