maandag 6 augustus 2012

Zomerse witte bonensalade

Deze salade is lekker makkelijk op dagen dat je niet wil koken, want je hoeft alleen maar wat ingrediënten te snijden en klaar (zo lang je de bonen al gekookt hebt, of in blik gebruikt). Lekker makkelijk, en heerlijk op een warme dag! Zouden die nog komen...?




Bijgerecht voor 4 personen, hoofdgerecht voor 2-3 personen.
  • 500 gram witte bonen
  • 200 gram tomaten naar keuze
  • 1 rijpe avocado
  • paar handjes verse peterselie
  • 1 bosuitje
  • 200 gram verse spinazie (gewassen)

  • sap van 1 kleine citroen
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel zout
  • peper naar smaak

Doe de witte bonen in een grote saladekom. Snijd de tomaten en avocado in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn en de bosui in kleine ringetjes. Roer dit door de witte bonen.

Meng citroensap, azijn, olijfolie, tijm, peper en zout in een kommetje en besprenkel de salade met de dressing.

Leg op elk bord een handje spinazie en schep de salade erop. Lekker in de zon met een glas zelfgemaakte ijsthee erbij ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen