Voor dit supersimpele recept moet je alleen banaan ingevroren hebben. Pel de bananen en doe ze in plastic in de vriezer. Als je blender niet goed tegen bevroren banaan kan, moet je ze een klein beetje laten ontdooien (een half uur was bij mij voldoende).
- 2 bevroren bananen
- 2 eetlepels pindakaas
- evt. 1 eetlepel agavestroop
Doe alles in je blender en pureer tot romig ijs. Serveer eventueel met pure hagelslag en geniet!
Wauw, dat ga ik meteen uitproberen!
BeantwoordenVerwijderenIs er een reden dat je het in deze volgorde doet? Zou het net zo makkelijk gaan als je banaan met pindakaas mengt met de staafmixer en dat mengsel invriest?
BeantwoordenVerwijderenJa zeker. Sowieso wordt banaan pas lekker romig tijdens het blenden, juist als die ingevroren is geweest. Verder vries ik bananen in als die precies rijp zijn omdat zo'n tros meestal te veel is om in mijn eentje op te eten. Dan kan je er later van alles mee doen! (door pannenkoeken, pap, denk zelfs door smoothies)
Verwijderen