woensdag 6 maart 2013

Andijvie risotto

Yes we can! Op een creatieve toer besloot ik eens te experimenteren. Het werd deze heerlijke risotto met andijvie en 'kip'stukjes van de Vegetarische Slager. Ook heel geschikt voor wanneer je omnivore gasten hebt!

Het enige wat totaal niet mee zat, was om er een goede foto van te maken terwijl het helaas al net donker was geworden.... nog even en dan zullen de food foto's weer een stuk beter gaan, als het langer licht is :)



Voor 2 personen:

  • olie om in te bakken
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram risotto rijst
  • 500 milliliter vega paddenstoelenbouillon (of andere bouillon)
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel tijm
  • evt. nog handje verse basilicum
  • 6 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
  • 200 gram 'kip'stukjes
  • 2 eetlepels kipkruiden
  • 200 gram fijngesneden andijvie
  • knoflookpoeder

Verhit een hapjespan en doe er een eetlepel olie in. Als die heet is fruit je de ui 5 minuten, pers in de laatste minuut de knoflook erboven uit en bak die mee. Voeg risotto rijst toe, roer door en bak even aan. Voeg dan met een soeplepel steeds een beetje bouillon toe, roer regelmatig door. Voeg ook basilicum en tijm toe. Na ongeveer 20 minuten is de rijst klaar, warm de zongedroogde tomaat nog even mee.

Verhit nog een koekenpan, doe er wat olie bij tot die heet is en bak daarin de 'kip'stukjes met de kipkruiden aan alle kanten mooi bruin en krokant.

Je kunt een deel van de andijvie door de risotto roeren en een deel even gauw roerbakken met wat knoflookpoeder, of je kunt alle andijvie roerbakken.

Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. Hoi Alynda,
    mag ik aannemen dat dit voldoende is voor 2-3 personen?

    groeten en dank voor het recept. Ziet er lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Jet, ik heb het er nog even bij gezet, het recept is voor 2 personen :)

      Verwijderen
  2. Fijn dit recept. Ik wil namelijk binnenkort graag eens risotto maken maar nu ik (voor even) veganistisch eet wist ik even niet goed hoe (ik deed dat altijd met geitenkaas oid) En bovendien wil ik ook heel graag eens die kipstukjes uitproberen maar wist niet echt een recept waar ik dat bij zou kunnen eten, omdat ik niet meer gewend ben aan kipdingen enzo (vegetarier ben ik al veel langer namelijk)...
    Dus, bedankt! :)
    Els

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Els, er zijn veel vegan risotto's mogelijk! Dit vind ik zelf de lekkerste: http://blog.deplantaardigekeuken.nl/2012/04/pompoen-risotto-met-witte-bonen.html als je op dit blog zoekt op risotto vind je meer heerlijke recepten met zuiver plantaardige recepten.

      De 'kip'stukjes zijn ook erg lekker in een pastagerecht of als saté met pindasaus. Eet smakelijk!

      Verwijderen
  3. Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten

    Vincent

    http://nl.petitchef.com


    BeantwoordenVerwijderen