De laatste tijd maak ik graag Thaise salades, want ik vind het heerlijk om er iets zoets zoals mango of ananas door te doen. Deze salade is meer een fusion creatie. Een volwaardige maaltijd door de quinoa en zwarte bonen, lekker zoet door de mango en ook nog vitamientjes van de paprika, koriander en eikenbladsla. De hennepolie voegt extra gezonde vetzuren toe, maar als je die niet in huis hebt kun je ook een notenolie, koudgeperste sesamolie of neutrale olijfolie nemen. Geniet ervan!
Een snelle foto van mijn lunchbakje... niet zo mooi, but at least you get the picture! |
- 200 gram quinoa
- rasp en sap van 2 limoen (of je neemt 2 eetlepels azijn)
- 2 eetlepels hennepolie
- 1 mango
- 1 rode (punt)paprika
- 1 korianderplantje
- 1 krop eikenbladsla
- circa 300 gram zwarte bonen (of 1 blik)
Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes of reepjes. Maak de paprika schoon en snij in kleine reepjes. Knip de stengels van het korianderplantje en snij zowel blaadjes als stengels fijn. De eikenbladsla snij je in hapklare repen.
Voeg dit alles toe aan de quinoa, samen met de zwarte bonen, en eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten