Ik had zin om ze te poffen en besloot er een soort groene vulling bij te maken. Dat werd een puree van amandelen en broccoli. Het was eigenlijk bedoeld om meer crème te worden, maar het werd dus puree, en dat was ook prima :)
Serveer één aardappel per persoon met een salade erbij, of twee gevulde aardappels als hoofdgerecht (hoewel dat voor mij te veel was, ik heb een halve bewaard voor later).
- 75 gram amandelen, of een kop overgebleven amandelpulp
- 4 grote zoete aardappels
- aluminiumfolie
- 300 gram broccoli
- 1 handje verse koriander of peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel salie
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 4 eetlepels edelgist
Verhit de oven voor op 200 graden, prik met een vork wat gaatjes in de aardappels en pak ze per stuk in in aluminiumfolie en pof ze zo'n 70 minuten.
Stoom, kook of stoof de broccoli gaar en giet af. Doe de amandelen in de keukenmachine en voeg wat vocht toe. Pureer, voeg eventueel nog wat water toe tot het romig is. Doe de broccoli en alle overige ingrediënten erbij en pureer tot een mooie room. Verwarm de puree nog even op.
Snijd de aardappels doormidden en doe de broccoli-amandelpuree erin. Lekker met pijnboompitten of zwarte olijven erop!
Dit klinkt heerlijk!!! Goed idee voor het weekend. Dankjewel.
BeantwoordenVerwijderenPetra
Maakte dit vandaag voor de derde keer... yes. Heb dit keer de broccoli gekookt met een sjalotje en knoflook. Dat geeft meteen een pittige basis. Heb de helft van de amandelen gebruikt, 45 g op 450 g broccoli. En Het Was Heerlijk! Ik vond de amandelsmaak de vorige keren te overheersend; nu was de broccoli onctueuse en cremeuse... is broccoli vrouweljk? Het was super, superlekker!
BeantwoordenVerwijderenHet heeft gesmaakt deze middag!
BeantwoordenVerwijderen