dinsdag 5 november 2013

De wereld rond in 7 dagen

Afgelopen week maakte ik een reis door India, Egypte, Afghanistan en Japan. Zo maar even tussen m'n tentamens door ja ;-). Het was een heerlijke reis met smakelijke hapjes... ha, ik heb het over een culinaire reis natuurlijk. Want eigenlijk was ik keihard aan het soggen blokken voor die tentamens. Maar dankzij Terry's boek Vegan Eats World kon ik toch steeds ontsnappen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid regen hier in Nederland. Woohoo!



Zoals jullie wellicht al weten, heb ik een voorliefde voor kookboeken. Ik lees die 's avonds in bed voor het slapen gaan, heb er post its in zitten wat ik nog eens wil maken en erh... ik heb bijna meer kookboeken dan kleding. Voor mijn verhuizing heb ik 13 kookboeken verkocht, maar nog steeds past mijn verzameling niet op 1 plank. Ik vind maar weinig dingen zo heerlijk als in de keuken staan, lekker eten bereiden en er daarvan van genieten. Dankzij mijn collectie aan kookboeken heb ik inmiddels vele keukens ontdekt, smakencombinaties en kooktechnieken ontdekt. Anders was ik waarschijnlijk nog steeds niet veel verder gekomen dannerh, aardappel anders en moussaka uit een pakje.

De heerlijke gerechten die ik afgelopen week op tafel toverde... (en nogmaals, een iphone-foto-op-een-donkere-herfstavond zegt minder dan 1000 woorden hè. Please forgive me ;-))




'Aubergine shakshouka' met groene tahinsaus - Egyptisch gerecht


Zoals de foto al zegt: Afghaanse pompoenravioli met bloederige saus. Dit maakte ik voor de jaarlijkse Halloween potluck bij Vera


 
Tempeh katsu met boerenkool & Japanse dressing. Gebakken tempeh in een sesamjasje, nomnom!


De overheerlijke Indiase gele erwten-dahl met spinazie roti waar ik eerder al over schreef.


Je ziet: ik heb een paar heerlijke gerechten ontdekt de afgelopen week! Het zijn allemaal wel blijvertjes, niet moeilijk te maken en vooral: niet duur. Dat is het voordeel van deze manier van 'reizen' ;-) Na een aantal keer hier in de gedeelde keuken te hebben gestaan, voel ik me ook een stukje meer thuis in mijn nieuwe huis hier in Utrecht. Mijn huisgenoten zijn ook onder de indruk... leuk!

En inmiddels is er, hieperdepiep, een nieuw kookboek bezorgd: Isa Does It! Dé nieuwe roman .. eh.. kookboek van Isa Chandra Moskowitz :) Ook altijd van die heerlijke gerechten waar ik erg blij van word. Ik kan niet wachten om er uit te koken!

Wat is jouw favoriete vegan kookboek? En lees jij ook 's avonds in bed? :)

4 opmerkingen:

  1. Isa Does It staat bij mij ook op het lijstje. Uit Vegan Eats World heb ik eigenlijk nog nooit wat gekookt...zonde, toch mar eens aan beginnen. Ik bestel mijn kookboeken bij The Bookdepository.com of .uk Scheelt een hoop centjes en altijd gratis thuis bezorgd (duurt alleen wat langer)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb jij dan tips voor boeken die ik echt MOET hebben, als ik er bijvoorbeeld 3 of 5 zou moeten kopen? Ik heb alleen 500 vega gerechten, de boeken van El Piano, Veganistisch Koken van de NVV stand, NonFishALicious en Uncheese Cookbook. Dat was het wel!!
    Ps. ik houd ook van party-hapjes/sausjes etc. en ook van bakken, liefstzonder suiker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou gaan voor de nieuwe Isa Does It, die is erg compleet. Als je ook zo van brunch houdt als ik is Vegan Brunch (ook van Isa) ook een aanrader! Ook haar Appetite for Reduction bevat veel lekkere, verschillende & gezonde maaltijden. En Vegan Eats World is een topper al je dol bent op allerlei gerechten van over de hele wereld.
      Verder ben ik ook fan van Robin Robertson's Vegan on the Cheap of Vegan Planet. En The Best Veggie Burgers on the Planet is een goede als je van burgers houdt. Ik vind ook The Great Vegan Bean Book een aanrader, hoewel ik er nog niet zoveel uit gemaakt heb. Altijd handig om meer gerechten met bonen te ontdekken!

      Verwijderen
  3. Jaaa, leuk, een post over kookboeken, zoals kekkekoe hierboven zegt ;)

    BeantwoordenVerwijderen