woensdag 6 juni 2012

Rennen springen vliegen duiken vallen opstaan enzovoorts

Het is alweer een week geleden dat er voor het laatst geblogd is hier en dat zijn jullie vast niet gewend. Het is hier een beeeeeetje druk de laatste tijd, vandaar de blogstilte!

Zo heb ik het hele weekend vegan couchsurfers gehad, supergezellig! Afgelopen zaterdag was er ook de VegeQ, de grootste veggie BBQ van Nederland, georganiseerd door de Nederlandse Vegetariërs Bond. Heerlijk gegeten en gelachen en veel te laat naar bed gegaan. Helaas heb ik er niet aan gedacht om foto's van al het eten te maken, suf! De zondag erop gaf ik een cupcake workshop bij de Ekoplaza, daarover had ik al bericht op onze Facebookpagina. Verder ben ik met een paar anderen druk bezig om een Nederlands vegan kickstart programma op te zetten, geïnspireerd door de 21 day vegan kickstart van onze Amerikaanse freunden. Dat blijkt meer werk dan verwacht en ik moet toegeven dat de meeste inspiratie op dit moment dáárin gaat zitten. Het gaat natuurlijk wel supertof zijn om zo'n Nederlands vegan programma te hebben, ik ben benieuwd of bloglezers ook gaan meedoen!

Dan is 1 juni ook nog de VeggieChallenge van start gegaan. De uitdaging is voor veel mensen om minder dierlijke producten te eten, zij het vegetarisch of veganistisch. Aangezien ik zelf al een flinke tijd puur plantaardig eet, heb ik voor mezelf de uitdaging gemaakt om een maand geen suiker te eten. Tot nu toe gaat het erg goed, hoewel ik tijdens de cupcakeworkshop wel dingen moest voorproeven. Ik merkte gelijk de dag erna dat ik wéér trek had in zoetigheid. Evil sugar!
Doe jij ook mee aan de VeggieChallenge? Wat is jouw uitdaging?

En gewoon omdat het kan nog even een dagmenu van wat ik gisteren at.



ontbijt: soja yoghurt met muesli, goji bessen en chiazaadjes, en een nectarine
lunch: boterhammen met appel-mierikswortelspread (van het merk Healthy Planet, lekkur!)
tussendoor: een banaan en later nog 2 theelepels pindakaas (hehe)
diner: bloemkoolcurry met kikkererwten & rijst
en als toetje rijstepap met krenten (gezoet met agavestroop)


Aankomende zaterdag is er een veggie vlaggetjesdag-evenement in Scheveningen, 's avonds heb ik een BBQ/hapjesavond girl night en zondag een all vegan High Tea van een andere vriendin. Genoeg food events dus, ik hoop dat ik er deze keer wel aan denk om foto's te maken, dan is er weer eens wat om over te bloggen ;-)

Wat koken jullie graag als je weinig tijd hebt?

5 opmerkingen:

  1. Hoi Alynda! Wat leuk dat jullie bezig zijn met een Nederlandse Vegan Kickstart! Kan ik hier misschien bij helpen? Groetjes, Bo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat lief dat je dit aanbiedt! Ik stuur je binnenkort even een mail :)

      Verwijderen
  2. Zeker evil sugar. Ik probeer ook al een hele tijd te minderen of helemaal geen suiker te eten, maar als je het dan toch weer eens binnen krijgt gaat het bij mij meteen de verkeerde kant op. Vanaf vandaag dan maar weer ;). En fotos van eten zijn altijd goed :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi, ken jij toevallig het recept van die tofunaise die tijdens de VegeQ geserveerd werd? (mijn vleesetende familie vond die zo lekker!)Hebben we elkaar toch weer mis gelopen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Idd wéér elkaar misgelopen! Ik las al op jouw blog dat jij er ook bij was. Het recept ken ik niet, wel maak ik soms deze veganaise: http://vimeo.com/2912027

      Verwijderen