woensdag 30 mei 2012

Do it yourself: vega gehaktballetjes

Bij de meeste supermarkten vind je wel falafelballetjes, maar als je daar op uitgekeken bent en trek hebt andere plantaardige balletjes, zal je toch naar de biologische winkel moeten. Dacht je. Vanaf heden hoeft dat niet meer want: je kunt doodeenvoudig zelf veggie gehaktballetjes maken! Alles wat je hiervoor nodig hebt vind je bij de supermarkt.

Voor dit recept wou ik eigenlijk gehaktkruiden gebruiken (want waarom zou je als vega geen vleeskruiden gebruiken! Lekker makkelijk), maar die bleken precies op te zijn, dus ik greep naar de kipkruiden. Die zijn wat pittiger van smaak en dat pakte eigenlijk ook heel lekker uit!

Is het echt zo makkelijk? Yes it is! Ik weet ook niet waarom dit nog niet algemeen bekend is ;-)




Voor 16 balletjes
  • 1 pak tofu-gehakt
  • 1 eetlepel kip- of gehaktkruiden
  • 2 eetlepels olie, plus extra om in te bakken
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels paneermeel

Doe alles in de keukenmachine en maal fijn. Als het te nat is voeg je nog wat bloem toe, als het te droog is wat olie.

Vorm er balletjes van, voor het bakgemak kun je hier nog platte burgertjes van maken. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de balletjes bruin. Serveer met ketchup of veganaise, in een pitabroodje, bij een lunchsalade of bij couscous.

1 opmerking: