Het is een supersimpel recept maar ik geef je één waarschuwing: dit is junkfood op zijn best! Don't make this for yourself at home, ik denk dat je een sugarrush-dood zou sterven. Maak het voor een feestje of voor een vriendin, zoals ik deed, en hou het bij 1 of 2 stukjes ;-)
Je hebt nodig, voor flink wat fudge:
- 1 pakje sojaroom (250 mL)
- 500 gram suiker
- 2 theelepels vanille extract
- 50 gram plantaardige margarine of Alpro Soya boter, plus extra om in te vetten
- 500 gram pure chocolade, gebroken
- 150 gram gehakte (wal)noten
Doe de sojaroom en suiker in een pan en roer goed door. Breng dit aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken, terwijl je regelmatig doorroert (om te voorkomen dat de suiker aankoekt). Laat het niet te hard koken, de sojaroom kan overkoken.
Zet het vuur uit en roer vanille, boter & chocolade erdoor. Blijf roeren totdat alle chocolade is gemolten. Tenslotte doe je de noten erbij.
Giet het choco-mengsel voorzichtig in de ingevette bakvorm. (Pas op met 'even proeven', want het is erg heet!) Met een spatel zorg je ervoor dat de chocola gelijkmatig verspreid is.
Laat een uur afkoelen op het aanrecht en zet het vervolgens nog een uur in de koelkast. Daarna kun je de fudge in blokjes snijden.
Geniet!
Oooh, dat klinkt lekker en het ziet er ook lekker uit. Ik ga het maar niet meteen maken, want ik vrees dat ik dan wat meer eet dan twee kleine stukjes. Maar straks tegen de verjaardagen aan...dan ga ik het proberen.
BeantwoordenVerwijderenBedankt weer! Groetjes Spaarmoeder
Ik hou ook zo van eigengemaakte fudge & jouw vegan versie ziet er héérlijk uit! Yum Yum yum! :)
BeantwoordenVerwijderen