maandag 14 mei 2012

Vijf tips voor een plantaardiger maandag

Hoera het is weer maandag! Een frisse start van de week, en hoe kan dat beter dan met 5 simpele tips om je week wat plantaardiger te starten?

My-my-my-myyyy shoarma!1. Neem eens vega shoarma van het merk Vivera. Je vindt het bij vrijwel alle supermarkten, zoals Jumbo, Hoogvliet en Plus. Maak er een potje knoflook-veganaise bij en smullen maar!


2. Voor op brood is tapenade erg lekker. Er zijn verschillende soorten 100% plantaardige tapenades te vinden, lees even de ingrediënten op de verpakking. En als je helemaal wil uitpakken doe je ook wat rucola sla en pijnboompitjes op je sandwich!


3. Maak pannenkoeken met sojamelk en een scheutje olie ipv de koemelk/eieren die je eerst nam. Je zult zien dat de pannenkoeken net zo lekker worden en net zo makkelijk te bakken zijn!


4. Trek in ijs? Je vindt overal sorbetijs en waterijs, beide zijn puur plantaardig. Bij de grotere supermarkten vind je ook soja-ijs, de chocoladevariant is erg goed! Bij de biologische winkel vind je nog meer soorten ijs, zoals rijstmelk-ijs. Wat dacht je van een vegan magnum?


5. Weet je niet wat je op de toastjes kunt smeren? Net zoals op brood kun je ook hiervoor tapenades serveren. Ook kan je kiezen voor hummus, dat vind je bij elke supermarkt in de koeling bij de saladesmeerseltjes. Of roer wat kruidenboterkruiden door Alpro Soya boter en maak zo in een handomdraai je eigen kruidenboter. Bij onder andere de Xenos is puur plantaardige pesto te koop, maar je kunt het ook eenvoudig zelf maken.


Ga jij deze tips toepassen? Of heb jij nog andere ideeën? Laat het ons weten!

1 opmerking: