woensdag 2 mei 2012

Kikkererwten-spinaziepannenkoekjes met appelchutney

Op Koninginnenach afgelopen zondag hielp ik mee aan een bakesale in een café in Utrecht. Samen met twee enthousiast meiden hebben we heerlijke hartige hapjes bereid. De opbrengst ging naar de stichtingen Melief en Plenty Food. Het was hartstikke leuk om eens een avondje alleen maar plantaardige hapjes op tafel te zien staan! Helemaal leuk om terug te horen hoe enthousiast mensen waren over het eten.

Ik kon niet kiezen wat ik wou maken en besloot uiteindelijk om 5 verschillende dingen te maken. The leader of the gang was al snel bekend: de hummus quesedillas waren in no time uitverkocht.




Verder maakte ik tempeh bladerdeeg hapjes, gepofte aardappels met samosa vulling, mini loempia'tjes met ananas chilisaus en de overheerlijke kikkerewtenpannenkoekjes die ik van Kirsten ken.

Kikkererwtenpannenkoekjes met spinazie

Goed voor circa 20 kleine pannenkoekjes

•    400 gram kikkererwtenmeel
•    1/2 theelepel bakpoeder
•    snuf zout
•    3 eetlepels currypoeder
•    een halve (rode) ui, fijngesneden
•    5 teentjes knoflook
•    100 gram (verse)spinazie, heel fijngesneden
•    ca. 350 milliliter water

Meng de droge ingrediënten in een kom.Voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit. Roer samen met de spinazie door en voeg vervolgens water toe. Meng (met een pollepel) tot een beslag. Bak de pannenkoekjes op een niet te hoog vuur aan beide kanten bruin.




Appelchutney


•    4 appels, geschild, in kleine blokjes
•    2 tenen knoflook, fijngesneden
•    5 cm verse gember, geschild en geraspt
•    2 rode chilipepers, heel fijngesneden
•    100 gram rozijnen
•   150 milliliter azijn
•    150 gram bruine basterdsuiker
•    12 kruidnagels

Doe alles bij elkaar in een grote sauspan (mét anti-aanbaklaag!) en breng aan de kook. Laat 1,5 uur doorkoken (zonder deksel), roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Als de chutney helemaal afgekoeld is, bewaar je het in de koelkast.


Ik aan het koken! Als ik later groot ben wil ik ook zo'n grote, professionele keuken... ;-)

5 opmerkingen:

  1. hoe maak je hummus quesadillas?????? klinkt lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tortilla's besmeren met hummus, wat verse koriander erover heen en kort bakken in een droge, hete koekenpan :)

      Verwijderen
  2. Ik ben heel erg benieuwd naar het recept van de gepofte aardappels met samosa vulling. Klinkt heeeeerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker, de kikkererwten pannekoekjes heb ik ook al eens gemaakt, yummie. Verder ben ik ook wel nieuwsgierig naar de rest van de recepten voral die samosa's

    BeantwoordenVerwijderen