maandag 21 mei 2012

Vijf tips voor een plantaardiger maandag

Het is weer maandag, en we hebben weer vijf simpele tips voor je die je elke dag zou kunnen toepassen! Maar Plantaardig Maandag is natuurlijk bij uitstek de dag om hiermee te beginnen.


Broodje paddenstoel!
 

1. Eet pasta zonder eieren erdoor (volop keuze! een groot deel van de gedroogde pastasoorten is zonder eieren. Check even de ingrediënten om er zeker van te zijn).

2. Bak eens wat champignons of portobellorepen, eventueel met knoflook erbij, voor op brood. Paddestoelen hebben een heerlijke bite en zijn heel smaakvol, zeker in combinatie met knoflook.

3. Kijk eens bij de Lush voor heerlijke producten, die met het vegan logo zijn 100% diervriendelijk. Ze hebben allerlei heerlijke verzorgingsproducten, waaronder gewoon shampoo en zeep, maar ook bijzondere dingen zoals het cupcake gezichtsmasker waar ik laatst over blogde.

4. Neem ketchup of mosterd bij de patat, dit hebben ze overal. Je kunt ook eenvoudig zelf veganaise maken, maar als je het makkelijker vindt kun je ook eivrije mayonaise kopen bij de biologische winkel, vegetarische slager en zelfs bij Jumbo.

5. Kies voor biologisch brood, dit is bijna altijd 100% plantaardig (in elk geval altijd vegetarisch, en dat is het meeste brood niet: achter de E-nummers die erin zitten schuilt varkensvet). Je vindt tegenwoordig in elke supermarkt wel biologisch brood, van eigen merk of van de lijn Oerbrood. Wist je dat de Hoogvliet van hun eigen merk zelfs puur plantaardig rozijnenbrood heeft? Tis heerlijk!Ga jij deze tips toepassen? Of heb jij nog andere suggesties? Laat het ons weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten