vrijdag 16 maart 2012

Getest: milde, romige yofu van Alpro

Voordat je verder leest, wil ik even duidelijk maken: ik heb absoluut géén financieel belang in het promoten van Alpro producten ;-) Zoals ik eerder al schreef brengen zij de laatste tijd allerlei nieuwe producten op de markt, waar ik heel blij van word. Dus die moeten dan nodig getest worden!

Allereerst waren dus de speculoostoetjes aan de beurt, nu kwam ik dit pak yofu tegen bij Albert Heijn. Binnenkort komt er nog amandel- en hazelnootmelk in de schappen, ik kan niet wachten!
Ik hield de yoghurtkoeling al een tijdje in de gaten, want vanuit het noorden des lands had ik al gehoord dat deze nieuwe yofu de winkels zou gaan veroveren. Toen ie er eindelijk bij stond, was het best een logische plek: naast de plastic potten yofu. Dit pak kost € 2,29, en daarvoor heb je 750 milliliter soja yoghurt. Qua prijs komt het dus ongeveer overeen met de oude potten (alleen heb je nu geen plastic verpakkingsmateriaal!).
Mijn eerste kennismaking met deze yofu was met kiwi & muesli erdoor als lichte lunch. Ik vond hem heerlijk! De katten kwamen er overigens ook enthousiast op af rennen en maakten het mij bijna onmogelijk om een foto te maken. Maar ik heb gewonnen ;-) Deze yoghurt smaakt iets zuurder dan de oude variant, hoewel ik het verschil niet groot vind. Ik denk dat ook deze yoghurt heerlijk is om door pittige Indiase soepen te doen, of om cheeze cake mee te maken!

Er schijnt overigens ook een vanille-variant te zijn, maar die heb ik nog niet gespot. Kan je natuurlijk ook eenvoudig zelf doen met wat vanille essence, dan heb je ook niet zoveel suiker erin!

Ik geef deze yofu een 7. Omdat ie nog niet overal te koop is (maar dat hopelijk wel gaat zijn!), geen plastic verpakking heeft, in een mooi schenkpak zit en beter in de smaak valt dan zijn voorganger.

4 opmerkingen:

 1. Ik zal ook eens gaan kijken bij onze AH. Ik ben deze yofu alleen nog bij de Deen gehaald, maar dat is een half uur lopen hiervandaan. De vanille variant is nog zoeter dan die uit een potje. Beetje te zoet naar mijn smaak, eigenlijk alleen geschikt als toetje, niet bij het ontbijt of lunch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey, die wil ik proberen!
  Ik vind de doorsnee yofu van Alpro oké, maar iets te zoet. Ik mistte het zurige van yoghurt, maar blijkbaar hebben ze eraan gedacht bij deze versie!
  Vraag me af of die ook eerder in België komt! Ik zag de 'Fruit & Creamy' al liggen van Alpro, maar dat is denk ik niks voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vanmorgen als ontbijt gegeten met aardbeienjam en creusli. Gister in een pasta salade gestopt ipv griekse yoghurt. Ik wordt helemaal blij van deze yoghurt. Provamel heeft trouwens ook een nieuwe smaak sinaasappel/rooibos. Ook lekker maar daar kan je verder niets mee. Deze mild en romig variant doet het prima als sausbasis en in warme maaltijden en om zo van te genieten natuurlijk. Nou nog wachten op de alpro sojaroom,ik hoop echt dat die hier ook in de winkels komt te liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat de yoghurt zo in de smaak valt bij jullie!

   Ik moet zeggen dat ik hoop dat die alpro soya slagroom niet in de winkel komt hier, want die barst van de tranvetten :(

   Verwijderen