vrijdag 9 maart 2012

Wraps met tofu gehakt, boontjes & Chinese kool

Het is jullie vast niet ontgaan dat ik groot fan ben van de Mexicaanse keuken. Ze gebruiken heerlijke kruiden, de maaltijden zijn vaak snel klaar en de ingrediƫnten vind je praktisch op elke hoek.

In de koelkast lag een pakje tofu gehakt dat eigenlijk 2 weken geleden al gebruikt had moeten worden, en een zielig klein beetje Chinese kool. Tel daarbij wat luiheid op en je snapt: het werden wraps. De laatste tijd eet ik vaak witte bonen in tomatensaus, omdat het zo makkelijk en voedzaam is. (Zo lang de pot niet sneuvelt in je rugtas als je met de fiets onderuit gaat, tenminste. Schijnbaar heb ik ook 2 linkervoeten ;-) ) Ik dacht dat het ook goed in echte maaltijden zou passen en if I may say so, dat bleek zeker lekker te zijn.



Voor 2 personen heb je nodig:

  • eetlepel olie
  • klein uitje, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 pakje tofu gehakt
  • flinke theelepel oregano en komijn
  • theelepel paprikapoeder
  • zout, cayenne peper en/of zwarte peper naar smaak
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus
  • optioneel: edelgist
  • 4-6 wraps
  • bladgroente, in repen gesneden

Verwarm de olie in een hapjespan/andere ruime pan. Fruit de ui een minuut of 5. Pers de knoflook erboven uit en voeg het gehakt, de kruiden en specerijen toe. Roer de boel door en bak het zo'n 10 minuten, om de smaak goed te laten intrekken.

Doe de witte bonen in tomatensaus erbij en schep het door. Verwarm de boel nog even totdat de tomatensaus pruttelt. Vul de wraps met het bonen/gehaktmengsel, bestrooi met edelgist en doe de kool of sla erbij. Eet smakelijk!



Tip: Hetzelfde kan je doen met pasta. Kook wat pasta naar keuze, bak tofu gehakt met Italiaanse kruiden en doe dan de witte bonen erdoor. Serveer met rucola of spinazie, en natuurlijk edelgist!



- dit recept heb ik ook op Plantaardig Maandag geplaatst -

1 opmerking:

  1. Lekker! Ik ben ook zo'n witte bonen in tomatensausfan :-)

    Groetjes, Annikka-Ayla

    BeantwoordenVerwijderen