Het werd deze oranje curry die niet alleen barst van de bèta-caroteen, maar bovenal errug lekker was. Het mooie is dat het weinig werk is, alsmede weinig afwas (2 pannen en klaar). We hebben genoten!
Ohja, rode quinoa vond ik bij een leuke kleine bio winkel in Amstelveen. Maar je kunt ook prima good old witte quinoa gebruiken (die je bij de supermarkt vindt van het merk Lassie). Rode quinoa heeft een wat sterkere smaak en ziet er leuk uit, verder ontloopt het elkaar niet zoveel. Ik ben dol op flespompoen, maar je kunt elke pompoen nemen die je tegen komt. Als je biologische neemt hoef je lekker niet te schillen, scheelt een hoop tijd en is ook nog eens gezond! In de schil zitten immers de meeste vitaminen.
Voor 4 personen heb je nodig:
- 200 gram rode quinoa
- 1 eetlepel olie
- 1 ui, fijngesneden
- 3 wortels, geschild, in blokjes
- 1,5 eetlepel geraspte gember
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel gedroogde koriander
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 750 gram flespompoen (butternut squash), topje en kontje eraf, in blokjes
- Zo'n 300 milliliter water of groentebouillon
- 100 gram kokos santen
- 1 rijpe banaan, in blokjes
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt
- 100 gram gezouten pinda's
Breng wat water aan de kook en kook de quinoa in 15 minuten gaar. Giet voorzichtig af en hou warm in de pan.
Verwarm de olie in een ruime pan of wok en bak de ui met de wortel en gember 5 minuten. Voeg de specerijen toe en roer door. Doe de pompoenblokjes en het water erbij en laat dit een kleine 20 minuten stoven, terwijl je de boel af en toe omschept.
Snijd de santen in kleinere stukken en voeg toe aan de pan. Laat smelten en voeg vervolgens de banaan en kikkererwten toe, verwarm die nog zo'n 5 minuten mee. In de laatste 2 minuten doe je ook de pinda's erbij.
Serveer de curry met de quinoa.
Het is altijd wel jammer dat het er op een bord veel minder lekker uitziet dan dat het is he.. :(
BeantwoordenVerwijderen(Spitskool en pompoen, gaat best samen, toch? Zo ja, dan maak ik nu gewoon een replica, ha!)